Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

ANADOLU ÜNIVERSITESI

ÜNIVERSITELILER Hakkında Detaylı Bilgiler , Üniversite Tanıtımları , Bölümleri ve Tartışmalar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
CIVCIV
BidiBidi.Com Özel Üyesi
BidiBidi.Com Özel Üyesi
Mesajlar: 2754
Kayıt: 31 Ağu 2006, 17:08
Konum: evden, işten, cepten...
İletişim:

ANADOLU ÜNIVERSITESI

Mesaj gönderen CIVCIV »


TARIHI
Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958 yılında kurulan Eskişehir Iktisadi ve Ticari Ilimler Akademisi oluşturur. 1982 yılında Anadolu Üniversitesine dönüşen kurumumuz, kısa zamanda yalnızca ülkemizin değil, dünyanın en büyük üniversiteleri arasında çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır.

Bir bilim ve kültür merkezi aynı zamanda da bir gençlik kenti olarak nitelenen Eskişehir’in merkezinde yer alan ve ana kampüs niteliğinde olan, Yunusemre kampüsünde fakülte ve yüksekokulların bazılarıyla idari birimler ve sosyal tesislerin önemli bir kısmı yer almaktadır.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Mühendislik Mimarlık Fakültesinin bulunduğu 2 Eylül Kampüsü ise kent merkezine 5 kilometre uzaklıktadır. Anadolu Havaalanı da bu kampüstedir.

Bunun yanında yine şehir merkezinde Porsuk Meslek Yüksekokulu kendi binasında eğitim vermektedirler.

Anadolu Üniversitesi, üçü uzaktan öğretim sistemi uygulayan 12 fakültesi, 6 yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı, 2 meslek yüksekokulu, 9 enstitüsü, 27 araştırma ve uygulama merkezi ile 15 araştırma-geliştirme-uygulama birimiyle evrensel üniversite değerlerine sahip Türk Yükseköğretiminde ilklere imza atmış bir üniversitedir.

Bu ilklerin başında, uzaktan öğretim sistemini hayata geçirmenin başarısı gelmektedir. Bugün uzaktan öğretim yapan üç fakültenin toplam öğrenci sayısı 1 milyonun üstündedir. Bu sistemin geliştirilmesinde gösterilen başarı, bir çok ülke tarafından örnek alınmaktadır.

Anadolu Üniversitesi, en son teknolojik olanaklarla donatılmış bölümlerinde, her biri alanında en iyisi olmak için çalışan ve tüm zamanını öğrencileriyle paylaşan geniş öğretim kadrosuyla öğrencilerini, yaratıcı ve dinamik eğitim ortamları içinde geleceğin en iyileri olarak hazırlamak için çalışmaktadır.

Olayların uzağında güvenli ve çağdaş kampüslerde bir öğrenci için gerekli olan her olanak bulunmaktadır. Öğrenciler, Istanbul ve Ankara gibi büyük kentlerle eşzamanlı olarak sinema, tiyatro, konser ve sergi salonlarımızda kültürel ve sanatsal etkinlikleri kolayca izleyebilme, sanatçılarla yapılan söyleşilere katılabilme, kampüslerde bulunan yarı olimpik yüzme havuzunda, uluslararası standartlarda yapılmış spor salonlarında, tenis kortlarında, yeşil sahalarda her tür sporu yapabilme olanağını bulurken, boş zamanlarını da en iyi şekilde değerlendirebilmektedir.

Çeşitli kurumların sağladığı bursların yanı sıra belli bir başarıyı tutturmuş ihtiyaç sahibi öğrencilere barınma ve beslenme yardımı uygulamalarıyla; sunduğu yemek ve sağlık hizmetleriyle; çağdaş ve güvenli kampüsleriyle Türkiye adına övünç duyduğumuz Anadolu Üniversitesi dünyaya kucak açmaktadır.


Kuruluş Tarihi : 6 Kasım 1958
Öğrenim Dili : Türkçe, Ingilizce, Fransızca, Almanca
Üniversite Türü : Devlet
Fakülte Sayısı : 12 (3’ü uzaktan eğitim uyguluyor)
Devlet Konservatuvarı Sayısı : 1
Yüksekokul Sayısı : 6
Meslek Yüksekokulu Sayısı : 2
Enstitü Sayısı : 9
Araştırma Merkezi Sayısı : 27
Öğretim Elemanı Sayısı : 1.780
Örgün Eğitim Öğrenci Sayısı : 23.000 (önlisans + lisans)
Lisans Üstü Öğrenci Sayısı : 1.800 (yüksek lisans+doktora)
Açıköğretim Öğrenci Sayısı : 1.050.000


Anadolu Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri:

Arkeoloji Kulübü
Atatürkçü Düşünce Kulübü
Avrupa Öğrencileri Forumu K.
Bilgi ve Zeka Oyunları Kulubü
Bilgisayar Kulübü
Bilim ve Teknoloji Kulübü
Caz Kulübü
Çağdaş Eğitim Kulübü
Çizgi Film Kulübü
Dans Kulübü
Doğa-Çevre Kulübü
Doğa Sporları Kulübü
Düşünce ve Hukuk Kulübü
Edebiyat Kulübü
Elektrik Elektronik K.(IEEE)
Endüstri Mühendisliği Kulübü
Erasmus Kulübü
Felsefe Kulübü
Fotoğrafçılık Kulübü
Gönüllü Toplumsal Hizmetler K.
Havacılık Kulübü
Iletişim Kulübü
Işletme ve Ekonomi Kulübü
Karikatür Kulübü
Kariyer Kulübü
Kimya Kulübü
Malzeme Teknolojileri Kulübü
Marketing Anadolu Kulübü
Moda Tasarımı Kulübü
Motorsporları Kulübü
Müzik Kulübü
Rock Kulübü
Sağlık Kulübü
Sinema Kulübü
Spor Kulübü
Sualtı Kulübü
Tarih Kulübü
Tasarım Kulübü
Tiyatro Kulübü
Turizm ve Gezi Kulübü
Yapı Kulübü



Kültür, Sanat ve Spor
Cumhuriyet Müzesi :Cumhuriyet döneminin Eskişehirdeki en eski binalarından biri olan eski askerlik şubesi olarak bilinen, Odunpazarı semtindeki tarihi bina Anadolu Üniversitesine tahsis edildikten sonra restore edilmiş ve Cumhuriyet Müzesi olarak düzenlenmiştir. Cumhuriyet Tarihi Müzesi, 23 Nisan 1994 günü düzenlenen bir törenle hizmete açılmıştır.
Batılı emperyalist güçlerin Osmanlı Devletini haritadan silmek, ulusu köleleştirmek için Birinci Dünya Savaşından sonra başlattığı işgalci harekete karşı Türk Ulusu, yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle, zenginiyle fakiriyle, askeriyle siviliyle, kentlisiyle köylüsüyle bütünleşip Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde bir Kurtuluş Destanı yazarak onlara fırsat vermediği gibi, Türk Ulusunu çağ dışı bırakan Osmanlı Imparatorluğunu da ortadan kaldırarak çağdaş, demokratik, laik, tam bağımsız ulusal yeni bir devlet kurdu. Anadolu Üniversitesi Cumhuriyet Müzesinde bu devletin kuruluş öyküsü belgelerle yer almaktadır. Müzede, Türkiyenin kuruluşunu anlatan 130 fotoğraf, Mustafa Kemal Atatürkün çeşitli dönemlere ait 51 portresi bulunmakta, bunların her biri tarihe tanıklık etmektedir.

Müzede, Eskişehir yöresine ait çok sayıda etnoğrafik eser de yer bulunmaktadır. Müze, özellikle yakın tarihimizle ilgili araştırma yapanlar için de zengin bir kitaplığa sahiptir. Bu kitaplıktaki yapıtlar arasında Prof. Dr. Emre Kongar tarafından bağışlanan kitaplar özel bir öneme sahiptir

Çağdaş Sanatlar Müzesi :Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü’nün merkezinde yer alan ÇA?DAŞ SANATLAR MÜZESI Birinci Ulusal Mimarlık Dönemi örneklerinden olup, döneminde Askeri Kışla ve Talimgah Binası olarak kullanılmıştır. Bu yapı, Anadolu Üniversitesi’nin isteği üzerine T. C. Kültür Bakanlığı Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 09.12.1988 tarih ve 358 sayılı yazısı ile tescillenmiştir. 1998 yılında başlayan ve otuz ayda onarılan tek katlı dikdörtgen planlı yapı, dıştan dışa 13,25 x 43,15 m. boyutunda olup ahşap tavanlı iç yüksekliği 3,80 m’ dir. Dış cephe orijinale bağlı kalınarak sarı-beyaza boyanmıştır.

Otoparka yakın yeşil alan içerisinde yer alan müze binasında her biri 110 m² olan 3 adet sergi salonunun yanı sıra belgelikler ve yönetim bölümleri yer almaktadır.

Müze koleksiyonu yıllar içinde oluşan sanatsal birikimin sonucu gerçekleşmiştir. Önce Uygulamalı Güzel Sanatlar Yüksek Okulu, daha sonra Güzel Sanatlar Fakültesi’nin denetiminde Türk sanatına aralıksız 10 yıl hizmet veren Palet Sanat Galerisi, burada ürünlerini sergileyen yerli, yabancı sanatçıların yapıtlarını üniversite koleksiyonuna kazandırmıştır. Üniversite koleksiyonundan seçilen yapıtlarla da Çağdaş Sanatlar Müzesi’nin koleksiyonu oluşturulmuştur.

Zaman içerisinde zenginleşecek müze koleksiyonunda 158 Türk , 50 yabancı , 208 sanatçının yapıtı bulunmaktadır.

Eğitim Karikatürleri Müzesi :Eskişehir SANAT Derneği kuruluşundan beri her yıl Eskişehir'deki önemli sanat etkinliklerini ve sanatçıları ödüllendirmektedir. 2005 yılında "Müze Ödülü" Çağdaş Sanatlar Müzesi ile Eğitim Karikatürleri Müzesi'ne verilmiştir.

Kültür Sanat Merkezleri ve Salonları :Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi

Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, içinde 4 ayrı salon bulunan bir komplekstir. Kompleksin bir bölümünde Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü eğitimini sürdürmektedir.
Merkezdeki Opera ve Bale Salonu, 518 kişilik seyirci kapasitesine sahiptir. Her türlü konser ve gösteri için ses ve ışık bakımından tam donanımlıdır. Salonda, simultane çeviri olanağı da bulunmaktadır. Orkestra çukuru, yüksek sofitası ve donanımlı kulisi ile her türlü gösteriye uygun bir sahneye sahiptir. Özelikle konserler sırasında kurulan sahne kabuğu ile de salon, akustik bakımdan örnek gösterilebilecek niteliktedir.

Oda Tiyatrosu Salonu, 200 kişilik izleyici kapasitesine sahiptir ve Tiyatro Anadolu oyunlarını burada sahnelemektedir. Salon, gerektiğinde bilimsel etkinlikler için de kullanılmaktadır.


Kongre Merkezi

Otel Anadolu ile birlikte bir kompleks niteliğindeki Kongre Merkezinde, Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsü de çalışmalarını sürdürmektedir. Kongre Merkezi, sempozyum, kongre gibi çok katılımlı ve çok oturumlu bilimsel toplantılara ev sahipliği yapmaktadır. Merkezdeki Salon Anadolu, 260 kişilik bir kapasiteye sahiptir. Salonda, başta projeksiyon cihazları olmak üzere her türlü bilimsel toplantıda kullanılabilecek teknik donanım bulunmaktadır. 130 kişilik kapasiteye sahip Kırmızı Salon ile 88 kişilik Mavi Salon özellikle konferanslar ve söyleşiler için ideal bir yapıya sahiptir. Salonlarda ses sistemi ve sunum cihazları bulunmaktadır. 60 kişi kapasiteli Halkla Ilişkiler Dersliği ile 30 kişilik küçük salon özellikle atölye çalışmalarında kullanılmakta; gerektiğinde Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsünün dersliklerinden de yararlanılmaktadır. Yiyecek-içecek hizmetlerinin verildiği Memur Lokali, Kongre Merkezine ayrı bir zenginlik katmaktadır.


Salon 2003

Halkbilim Araştırmaları Merkezindeki Salon 2003, 180 kişilik bir kapasiteye sahiptir. En gelişmiş ses ve ışık sistemine sahip olan Salon 2003, Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü ile Halk Bilim Araştırma Merkezi toplulukları için bir çalışma salonu olduğu kadar etkinliklerde de kullanılmaktadır. Özellikle bu salonda gerçekleştirilen oda konserleri büyük ilgi toplamaktadır.


Sergi Salonları

Anadolu Üniversitesinin hemen her biriminde amaca uygun sergilerin gerçekleştirildiği mekanlar bulunmaktadır. Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezinde ise iki ayrı katta birbirleriyle içten de bağlantılı iki büyük sergi salonu bulunmaktadır. Salonlarda, gerektiğinde iki ayrı sergi birden açılabilmektedir. Salonlarda heykel, resim, fotoğraf, seramik gibi plastik sanat ürünleri sergilenmektedir. Hem Anadolu Üniversitesinin hem de ülkemizin önde gelen sanatçılarının yapıtlarının sergilendiği salonlar, üniversite mensuplarının yanı sıra Eskişehirli sanatseverlerin de büyük ilgisini çekmektedir. Salonlar, sergileme panoları, standlar ve ışıklandırma sistemiyle dikkati çekmektedir.


Sinema Anadolu

Gerek sahne yapısı gerekse teknik donanımı ile çok amaçlı bir salon olan Sinema Anadolu, 420 izleyici kapasitesine sahiptir. Haftanın dört günü birinci vizyon filmlerin gösterildiği Sinema Anadoluda gerektiğinde çeşitli gösteriler yapılmakta, özellikle öğrenci topluluklarının tiyatro oyunları sahnelenmekte ve konserler de verilmektedir. Hemen her gün birkaç etkinliğe birden ev sahipliği yapan Sinema Anadolu, ihtiyaç duyulduğunda söyleşiler ve bilimsel toplantılar için de kullanılmaktadır.

Dans ve Müzik Toplulukları :
Anadolu Senfoni Orkestrası

Anadolu Üniversitesinde, klasik müziğin tanınması ve yaygınlaştırılması amacıyla Gençlik Senfoni Orkestrası ve Oda Orkestrasından sonra Anadolu Senfoni Orkestrası da kuruldu. Son yıllarda da Uluslararası Eskişehir Festivalinin değişmez grupları arasında yer alan orkestralarımız yurt içinde verdiği konserlerle büyük beğeni toplarken yurt dışındaki konserleriyle de dikkati çekmektedir.

Çoksesli Gençlik Korosu

Hemen her yıl kadrosu yenilenen Anadolu Üniversitesi Gençlik Korosu, yaklaşık elli bay ve bayan öğrenciden oluşmakta, özel günlerde gerek Eskişehirde, gerekse yurdumuzun çeşitli yerlerinde verdiği konserlerde, Türkçe ve yabancı dilde seslendirdikleri şarkılarla büyük ilgi toplamaktadır.

Halk Dansları Topluluğu

Üniversitemiz bünyesindeki Halkbilim Araştırmaları Merkezi Halkdansları Uygulama Birimi, Halkbilimin önemli öğelerinden biri olan halkdanslarını büyük kitlelere ulaştırmayı hedefleyerek, Anadolu Kültürünün tanıtılması amacıyla 1980 yılında Anadolu Üniversitesi Halkdansları Topluluğunu oluşturdu.Üniversitenin değişik fakültelerinde öğrenim gören öğrenciler, Anadolunun bir çok yöresinin danslarını uzman öğreticilerden öğrenmekte, ülkemizin adını Avusturya, Almanya, Kanada, Italya, Yugoslavya, Hollanda, Fransa, Belçika, Macaristan, Meksika, Ingiltere, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletlerinde katıldığı uluslararası festivallerde yaptıkları gösterilerle duyurmaktadır. Topluluğun, Senfoni Orkestrası, Çok Sesli Gençlik Korosu ve geleneksel enstrümanlar eşliğinde sunduğu Yerelden Evrensele adlı gösteriler büyük bir ilgi toplamaktadır.


Türk Halk Müziği Korosu

Yurdumuzun tüm bölgelerini kapsayan zengin bir repertuvara sahip olan Üniversitemizin Türk Halk Müziği Korosu, kurulduğu günden bu yana çalışmalarını başarıyla yürütmektedir. Elemanlarının tamamına yakınını, üniversitemizin değişik birimlerinde okuyan öğrencilerinden oluşan Türk Halk Müziği Korosu, bugüne kadar Eskişehir ve diğer illerde birçok başarılı konsere imza atmış bulunmaktadır.


Türk Sanat Müziği Korosu

Anadolu Üniversitesi bünyesindeki en eski topluluklardan biri de Türk Sanat Müziği Korosudur. Topluluk, üniversitenin çeşitli birimlerinde okuyan öğrencilerden oluşmaktadır. Kuruluşundan bu yana düzenli konserler veren Türk Sanat Müziği Korosu geniş repertuvarıyla; yurdumuzun değişik kentlerinde verdiği konserlerle de büyük beğeni toplamaktadır

Tiyatro Anadolu :
Türkiye’deki ilk ve tek profesyonel üniversite tiyatrosu olmasıyla emsallerine örnek oluşturacak konumda öncü bir yapılanmadır.
Temelleri 1993 yılında atılan Tiyatro Anadolu; 1999 yılından itibaren profesyonel anlamda kendi kadrosu, kendi mekanları ve zengin repertuarıyla seyircisiyle düzenli olarak buluşan ve seyirci ilgisinin her geçen gün katlanarak arttığı genç ve dinamik bir tiyatrodur.

Sezonda 3 ile 5 ayrı oyunu dönüşümlü olarak oynamakta her yıl repertuarına en az üç yeni oyun katmaktadır.

Projeler dört kadın, altı erkekten oluşan on kişilik çekirdek oyuncu kadrosunun yanı sıra misafir yönetmen, tasarımcı ve sözleşmeli oyuncular eşliğinde gerçekleştirilmektedir.

Tiyatro tekniği olarak tamamen kurum bünyesindeki atölye ve diğer teknik birimlerin olanaklarından yararlanılmaktadır.

Oyuncuların çoğu sanatsal çalışmalarının yanı sıra akademik çalışmalarını da sürdürmektedir.

Tiyatro Anadolu 6. sezonundan itibaren haftada dört gün perde açmaya başlamış, sezonda ortalama 30.000 kişiye ulaşmayı hedefleyen bir tiyatrodur. Seyirci profili ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerinden oluşmaktadır.

Tiyatro Anadolu, kimi öğrencilerin tiyatro ile ilk kez karşılaşmasına aracı olarak sanatsal ve estetik bir kapının aralanmasına, kimi kez de sanatsal beklenti ve algılayışlarının daha üst düzeyde yöneltilmesiyle öğrencilerin düşünce üretip tartışmalar yaratmasına olanak sağlayacak düzenli gösteriler sunmaktadır.

1993’ten günümüze tiyatro tarihinin birçok önemli başyapıtını sahnelemekle birlikte bazen varolan metinlerden yola çıkarak bazen de kendi metinlerini yaratarak durağan tiyatro yaşantısına yeni önerilerde bulunmaya çalışmaktadır.

Anadolu Üniversitesi’nin ülkemizdeki sosyal yaşantıya katkı sağlama sorumluluğunun bir göstergesi olarak yapılandırdığı Tiyatro Anadolu yaşanmakta olan kültür ve sanat erozyonuna bir çözüm önerisidir

Spor Tesisleri:
Futbol Sahası

Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü Futbol Takımı, resmi müsabakalarını Yunusemre Kampusündeki bu sahada oynamaktadır. Saha, üniversite içindeki fakülte ve yüksekokullar arasında düzenlenen spor organizasyonlarında kullanılmaktadır. 1994 yılında hizmete giren saha, uluslararası standartlara uygun boyutlardadır. Işıklandırma yapıldığı için gece müsabakalarının yapılmasına elverişli olan sahanın 500 kişilik açık tribün bulunmaktadır.

Çarşı A Spor Tesisleri

Yunusemre Kampusu Çarşı A Spor Tesislerinde bir fubol halı sahası, bir basketbol sahası, bir voleybol sahası, bir tenis sahası ve kondisyon salonu bulunmaktadır. Kondisyon salonunda kondisyonerlerimiz eşliğinde isteyen öğrenci ve personelimize aylık çalışma programı hazırlanmaktadır. Tesislerimiz tüm öğrenci ve personelimize açıktır. Kondisyon salonunda çalışmalarımız sabah 09:15 de başlayıp 20:30 da son bulmaktadır. Açık tesislerimizde ise sabah 09:00 da başayıp gece 23:00 de son bulmaktadır. Aynı zamanda üniversitemiz bahar şenliklerinde düzenlenen müsabakalarda burada yapılmaktadır.
Rezervasyon için bizzat gelerek veya 3198 numaralı telefondan bilgi alınabilmektedir.


Tenis Kortları

Ikisi toprak kort olmak üzere toplam 5 adet kort bulunmaktadır. Mayıs ayında havaların ısınmasıyla birlikte açılır ve Kasım ayına kadar hizmet verir. Gece karşılaşmalarının yapılabilmesi için uygun ışıklandırma sistemi mevcuttur. Öğrenciler ve üniversite personeli rezervasyon yaptırabilirler.
Ayrıntılı bilgi için tel: 330 76 78 veya 335 05 80/13 11



Kapalı Yüzme Havuzu

3 ayrı binadan oluşan bir kompelks şeklindeki tesiste iki ayrı havuz ve bir toplantı salonu ile amaca uygun çeşitli birimler bulunmaktadır. Uzay çatı ile kaplı olan havuzlar bölümü kuru hava ile ısıtılmaktadır. Yerden ısıtmalı kaymaz fayanslar ile kaplı olan bu bölümde biri küçük diğeri büyük 2 havuz çanağı yer almaktadır. Bu çanaklardan büyük olanı 25, 3 m. uzunluğunda ve 16,5 m. enindedir. Derinliği ortası 1.95 m. kenarları 1.90 m.'dir. Diğer çanak ise 16,5 m. uzunluğunda ve 6 metre eninde olup 66 cm.den başlayıp 132 cm.ye kadar derinleşen bir eğime sahiptir. Her iki çanak dip lambalarıyla aydınlatılmaktadır.
Havuz, her gün 07.30-23.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Havuzdan Anadolu Üniversitesinin tüm mensupları ile Eskişehir halkı belli bir program dahilinde ve randevu esasına göre yararlanmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için (0 222) 335 05 80/1588



Anadolu Spor Merkezi

Yunus Emre Kampüsünde bulunan Anadolu Spor Merkezi Sauna, Step, Aerobik Salonu Jimnastik Salonu ve Vitamin bardan oluşmaktadır. Salonda son teknoloji ile üretilen tüm vücut geliştirme ve spor aletleri mevcuttur. Jimnastik salonunda aynı anda 24 kişinin spor yapabilme olanağı vardır. Saunada ise aynı anda 10 kişi hizmet alabilmektedir.
Aylık yada günlük aidat ödeyerek mevcut hizmetlerden yararlanan üyeler, uzman öğretici ve çalıştırıcılar nezaretinde planlı olarak spor yapabilme olanağına sahiptirler.

Tel: 335 05 80/1288



Yunusemre Kampüsü Spor Salonu

Voleybol, basketbol, masa tenisi, step, aerobik sporlarının yapılmasına olanak sağlanan Spor Salonu, Yunusemre Kampusündedir. Üniversitemizin katıldığı resmi müsabakalar ve fakültelerarası müsabakalarda kullanılmaktadır. Salon, konser ve toplantı gibi çeşitli organizasyonlara da ev sahipliği yapmaktadır. Haftanın her günü sabah 08 akşam 21 saatleri arasında kullanıma açıktır. Öğrenciler ve üniversite personeli belirtilen serbest saatlerde ve üye olmak koşuluyla salondan faydalanabilmektedirler.
Ayrıntılı bilgi için tel: 330 76 78 veya 335 05 80/13 11



Iki Eylül Spor Tesisleri

Iki Eylül Kampüsü'nde atletizm ve futbol müsabakalarının yapılabildiği, uluslararası standartlara uygun bir futbol sahası bulunmaktadır. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri ders amaçlı olarak sahayı kullanmaktadırlar. Ders saatleri dışında üye olmak koşuluyla dışardan gelenler de tesislerden yararlanmaktadır. Bunun yanında tesiste kapalı atletizm salonu, çok amaçlı spor salonu, fitness salonu, squash salonu, badminton salonu, masa tenisi salonu, aletli jimnastik salonu, halk oyunları salonu, ritim dans salonu bulunmaktadır.
Tesiste karate, jimnastik, masa tenisi, tenis gibi çeşitli kurslar herkesin katılımına açık olarak düzenlenmektedir.

Ayrıntılı bilgi için tel: 321 35 50 / 67 43



Porsuk Spor Salonu

Kulüp takımlarımızın idmanlarında kullandığı kapalı spor tesisidir. Voleybol, basketbol ve hentbol sporlarına olanak tanır. Porsuk MYO öğrencileri olanaklarından faydalanabilirler.


Spor Birliği
Spor Klübü

ILETIŞIM
Telefon, Faks, Web ve E-mail Adresleri
Tel: (0 222) 335 05 80
Faks: (0 222) 335 36 16
Web: http://www.anadolu.edu.tr
E-mail: gensek@anadolu.edu.tr

Posta Adresi
Yunusemre Kampusü, 26470 ESKIŞEHIR


Anadolu Haber
TVA -Televizyon Anadolu
Radyo A - FM 101.7
e-gazete

*Bağışlayıcı yönümü MEŞGÜLE verdim "GÜLÜP" qeçiorum
Cevapla

“Üniversiteler” sayfasına dön