Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

KALBUR HURMASI

Cevapla
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8611
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
İletişim:

KALBUR HURMASI

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

Ölçüler:

1 paket un
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1tatlı kaşığı tuz
Kızartma yağı (sıvı yağ)



Yapılış: Sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu iyice karıştırılır. Aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır. Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Kalburun üzerinde şekil verilir, kızgın yağda kızartılır.



Not:

1. Hamurun içerisine 250 gr. peynir de rendelenerek hazırlanabilir.

2. Yukarıdaki şekilde hazırlanıp kıvamlı şuruba konup tatlı olarak da servis yapılabilir.
Cevapla

“HAMUR iŞLERi TATLILAR” sayfasına dön