Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

KAYISI BİSKÜVİSİ

Cevapla
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8611
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
İletişim:

KAYISI BİSKÜVİSİ

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

Ölçüler:

1 paket sana yağı

2 yumurta

l paket kabartma tozu

l paket vanilya

l su bardağı pudra şekeri

Aldığı kadar un (500 gr. ile 750 gr. arası)

l su bardağı kayısı marmelatı

l fiske yeşil-sarı kırmızı şeker boyası

l avuç toz şeker

Biraz kayısı yaprağı



Yapılış: Yağ-yumurta, vanilya kabartma tozu, pudra şeker, geniş bir kap içinde iyice ezilir. Aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.

Hamur 10 dakika dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Oval şekil verilerek yağlanmış tepsiye dizilir açık pembe renkte pişirilir. Aralarına kayısı marmelatı sürülür. İki bisküvi birbirine yapıştırılır.

Diğer tarafta üç ayrı kasede iki kaşık toz şeker bir çay bardağı su ile şekerli su hazırlanır. Hazırlanan sekerli suya birer fiske boya atılarak yeşil sarı, kırmızı, boyalı ayrı ayrı sular hazırlanır.

Bisküviler bu sulara belli bölümleri batırılarak toz şeker bulanır, kayısı veya ardıç yaprağı iki bisküvinin arasına sıkıştırılarak servis tabağına alınır, servis yapılır.

Afiyet olsun

Cevapla

“HAMUR iŞLERi TATLILAR” sayfasına dön