Kabaklı Yogurtlu Köfte
Gönderilme zamanı: 22 May 2007, 18:01
Malzemeler.
1/2 kg yarma
1/2 kg. kış kabağı
Bir miktar Malatya mercimeği
1 kg. yoğurt
Sarmısak, tereyağı ve kırmızı biber Yapılışı:
Yarma bir miktar tuz konarak su ile yoğrulur ve hamur yapılır. Hamur küçük küçük çimdiklenerek şekilsiz köfteler haline getirilir.
Mercimekler yıkanır, kabaklar küp şekeri büyüklüğünde doğranır,karışımın üzerine kaynar su dökülerek hep birlikte köfteler pişirilir.Köftelerin suyu süzülür.
Ayrı bir yerde hazırlanan tuzlu ve sarmısaklı yoğurt pişen köftenin üzerine eklenir ve hafif sulandırılır. Burada dikkat edilmesi gereken husus yoğurt katılırken köftelerin sıcak olmamasıdır. yoğurtlu köftelerin üzerine tereyağında eritilmiş kırmızı biberli yağ sıcak sıcak dökülür ve yenir.