Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

MALHUTA

Cevapla
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8611
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
İletişim:

MALHUTA

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

Ölçüler:

1 su bardagi mercimek (kahverengi veya kirmizi mercimek olabilir)
2 bardak bas yarma
5 bardak su (mercimek pistikten sonra)
Tuz-4 kasik tereyagi
1 çay bardagi kisnis



Yapilis: Mercimek yeter miktarda su ve tuz ile atese konur, haslaninca bas yarma yavas yavas karistirilarak ilâve edilir. Yarma pisinceye kadar karistirma islemine devam edilir. Pisince atesten alinir.

Diger tarafta kisnis teflon bir tavada ates üzerinde karistirilarak kavrulur, kavrulan kisnisler havanda iyice dövülür. Pisirilen malhuta servis tabagina alinir, kasigin tersiyle yer yer çukurlastirilir. Eritilmis tereyagina ilâve edilen dövülmüs kisnis, kasikla çukurlastirilmis olan malmutanin çukurlarina doldurularak servis yapilir.

Cevapla

“Pilavlar - Köfteler” sayfasına dön