KISIR

Cevapla
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8608
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
Elindeki Nakit: Kilitli
İletişim:

KISIR

Mesaj gönderen BIDIBIDI » 04 Tem 2006, 03:42



Ölçüler:

2 su bardagi orta bulgur
3 su bardagi su
1 bas kuru sogan
2 yemek kasigi domates salçasi
3 yemek kasigi biber salçasi
1/2 su bardagi zeytinyagi
1 demet maydanoz
150 gr. yesil sogan
1 yemek kasigi nar eksisi, veya 2 limon
5-6 dis sarimsak
Tuz – karabiber

sumak-nane

kirmizi biber



Yapilis: 3 su bardagi kaynamis su ile bulgur kapakli bir kapta islatilir. Yarim saat bekletilir. Diger taraftan maydanoz, yesilsogan ayiklanarak yikanir incecik kiyilir. Islanan bulgura domates salçasi, biber salçasi, zeytinyagi, karabiber, kirmizi biber, tuz, nar eksisi ezilmis sarimsak katilarak bulguru ezmeden iyice karistirilir. Daha sonra küp seklinde dogranmis kuru sogan ve kiyilmis maydanoz, yesil sogan koyularak karistirilir. Servis tabagina alinir. Marul, veya asma yapragi ile servis yapilir.



Afiyet Olsun


Cevapla

“Pilavlar - Köfteler” sayfasına dön