Malatya Usulü Geleli Kebabı Tarifi'nin Yapılışı

Cevapla
Kullanıcı avatarı
deniz gözlü
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 890
Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36
Elindeki Nakit: Kilitli

Malatya Usulü Geleli Kebabı Tarifi'nin Yapılışı

Mesaj gönderen deniz gözlü » 04 Ağu 2016, 00:26

7-8 adet patlıcan
yarım kilo kuşbaşı et
2 adet domates
3-4 adet sivri biber
Soğan
Salça
Karabiber
Sıvı yağ

Öncelikle patlıcanlarımızı közluyoruz. Ben ocağın üzerinde yaptım. Isterseniz fırında da yapabilirsiniz. Közlendikten sonra biraz soğuyan patlıcanların kabuklarını soyup tuz ve sıvı yağ ile harmanlayıp küçük boy borcamın altına taban olarak yerleştiriyoruz. Sonra etimizi tavaya koyup suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Ardından sıvı yağ soğan ve biberleri ilave ediyoruz. Biraz kavurduktan sonra kabuğu soyulmuş küp doğranmış domatesleri ilave ediyoruz. Salçayı da ekleyip biraz pişmesini bekliyoruz. Orta ateşte üzerine biraz su ekleyerek karabiber az kekik ve tuzumuzu ilave edip pişmesini bekliyoruz. 10 dk. Sonra altını kapatıyoruz ve ilk sıcağı geçtikten sonra borcamın üst katına yerleştiriyoruz. Üzerine biraz tereyağ gezdirip fırına veriyoruz. 5 dk. Sonra sunumu yapılabiir. Afiyet olsun çok beğenilerek tüketilecek bir lezzet.


Cevapla

“Pilavlar - Köfteler” sayfasına dön