1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Ispanaklı Dolma Köfte

Gönderilme zamanı: 20 Oca 2015, 08:42
gönderen deniz gözlü
Soğanlar (3 baş kadar) ufak ufak doğranıp yağda kavrulur.
Küçük küçük doğranmış, yıkanmış ve ayıklanmış ve hafifçe haşlanmış
500 gr. kadar ıspanak kavrulur.
Tuz karabiber kırmızı biber atılıp ateşten alınır.
Diğer bir tarafta yeteri kadar yarmaya biraz tuz atılıp su ile yoğrulur. Iyice yoğrulduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yuvarlak bir şekilde oyulur. Hazırlanan içten konarak ağzı koni şeklinde kapatılır. Daha sonra bir miktar suya tuz atılarak hazırlanan köfte haşlanır.
Ister bu şekilde ister yumurtaya bulanıp Yağda kızartılarak servis yapılır.


Resim

Gönderilme zamanı: 20 Oca 2015, 11:33
gönderen BIDIBIDI
bunun kıyma ile yapılanı da ayrı güzeldir... bir de küçük yavruları da vardır bunun... Ah ah bir Şöyle kıymalı olandan yapan olsa da yesek... :!: :!: :!: :roll:

Gönderilme zamanı: 20 Oca 2015, 15:47
gönderen deniz gözlü
BIDIBIDI yazdı: bunun kıyma ile yapılanı da ayrı güzeldir... bir de küçük yavruları da vardır bunun... Ah ah bir Şöyle kıymalı olandan yapan olsa da yesek..
Evet kıymalı olanın Içli köfte (Analı Kızlı) lezzeti farklı bu daha farklı.Bu köfte açma içinde ben oldukça beceriksizim yani elimden gelmiyor ama ev yemekleri yapan yer tavsiye edebilirim :oops: