Ispanaklı Dolma Köfte

Cevapla
Kullanıcı avatarı
deniz gözlü
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 890
Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36
Elindeki Nakit: Kilitli

Ispanaklı Dolma Köfte

Mesaj gönderen deniz gözlü » 20 Oca 2015, 08:42

Soğanlar (3 baş kadar) ufak ufak doğranıp yağda kavrulur.
Küçük küçük doğranmış, yıkanmış ve ayıklanmış ve hafifçe haşlanmış
500 gr. kadar ıspanak kavrulur.
Tuz karabiber kırmızı biber atılıp ateşten alınır.
Diğer bir tarafta yeteri kadar yarmaya biraz tuz atılıp su ile yoğrulur. Iyice yoğrulduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yuvarlak bir şekilde oyulur. Hazırlanan içten konarak ağzı koni şeklinde kapatılır. Daha sonra bir miktar suya tuz atılarak hazırlanan köfte haşlanır.
Ister bu şekilde ister yumurtaya bulanıp Yağda kızartılarak servis yapılır.


Resim


Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8607
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
Elindeki Nakit: Kilitli
İletişim:

Mesaj gönderen BIDIBIDI » 20 Oca 2015, 11:33

bunun kıyma ile yapılanı da ayrı güzeldir... bir de küçük yavruları da vardır bunun... Ah ah bir Şöyle kıymalı olandan yapan olsa da yesek... :!: :!: :!: :roll:
Kullanıcı avatarı
deniz gözlü
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 890
Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36
Elindeki Nakit: Kilitli

Mesaj gönderen deniz gözlü » 20 Oca 2015, 15:47

BIDIBIDI yazdı: bunun kıyma ile yapılanı da ayrı güzeldir... bir de küçük yavruları da vardır bunun... Ah ah bir Şöyle kıymalı olandan yapan olsa da yesek..
Evet kıymalı olanın Içli köfte (Analı Kızlı) lezzeti farklı bu daha farklı.Bu köfte açma içinde ben oldukça beceriksizim yani elimden gelmiyor ama ev yemekleri yapan yer tavsiye edebilirim :oops:
Cevapla

“Pilavlar - Köfteler” sayfasına dön