SÜMÜT PILAVI

Cevapla
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8608
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
Elindeki Nakit: Kilitli
İletişim:

SÜMÜT PILAVI

Mesaj gönderen BIDIBIDI » 03 Ağu 2006, 10:21

SÜMÜT PILAVI

Ölçüler :

2 Bas Kuru sogan

2 Kasik tereyagi

1 Kase sümüt

2 Kase et suyu veya su

2-3 Adet yesil sivri biber

1 Kasik domates salçasi

1 Tatli kasigi biber salçasi



Yapilis : Pilav tavasinda küp seklinde dogranmis sogan yagla öldürülür, salçasi ilave edilir. Suyu konur. Su kaynayinca tuz ilave edilir. Sümüt salinir. Kisik ateste suyu çekinceye kadar pisirilir.

Servis tabagina alinir. Üzerine arzu edilirse kizdirilmis tereyagi gezdirilir. Yesil sogan ve tursu ile servis yapilir.


Cevapla

“Pilavlar - Köfteler” sayfasına dön