Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

ET ENDÜSTRISI

Bu Bölümde çeşitli meslekler ve özelliklerini paylaşıyoruz. Meslek Bilgileri Tanımları ve açıklamları
Cevapla
Kullanıcı avatarı
CIVCIV
BidiBidi.Com Özel Üyesi
BidiBidi.Com Özel Üyesi
Mesajlar: 2754
Kayıt: 31 Ağu 2006, 17:08
Konum: evden, işten, cepten...
İletişim:

ET ENDÜSTRISI

Mesaj gönderen CIVCIV »

Program kasaplık hayvanların kesimi, gereksinimlerine göre parçalanması, paketlenmesi ve pazarlanması gibi konularda tekniker yetiştirir. Mezunlar kamuya ait et kombinaların da veya özel işletmelerde iş bulabilirler.

Programın Amacı: Et endüstrisi programının amacı et, özellikle beyaz et üreten sektörde çalışacak ara elemanları yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Et endüstrisi programında kanatlı hayvan anatomisi, mikrobiyoloji, hijyen, kanatlı hayvan yetiştiriciliği, beyaz et tekniği, kesim teknikleri, et ürünleri, yan ürünlerin değerlendirilmesi, balık hastalıkları, pazarlama gibi dersler okutulmakta ve uygulamalar yaptırılmaktadır.

Gereken Nitelikler: Et endüstrisi programında okumak isteyenlerin biyolojiye ilgili ve bu alanda başarılı, bedence sağlam kimseler olmaları gerekir. Girişimci ve yaratıcı kişilerin meslekte başarılı olma şansı daha fazladır.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları Işler: Et endüstrisi programını bitirenlere "Et Teknikeri" ünvanı verilir. Et teknikeri büyük ve küçükbaş hayvanlardan, kanatlılarda ve balıklardan elde edilen etlerin, koşullarına ve müşteri isteklerine uygun olarak parçalanması, parçalardan sucuk, sosis, köfte gibi et ürünlerinin üretimi, bunların korunması, paketlenmesi ve pazarlanması gibi işlerin planlanmasını ve yürütülmesini sağlar.

Çalışma Alanları: Mezunlar özel sektöre ait, kırmızı ve beyaz et işleyen işletmelerde görev alabildikleri gibi, kendi işletmelerini de kurabilirler.

*Bağışlayıcı yönümü MEŞGÜLE verdim "GÜLÜP" qeçiorum
Cevapla

“Meslekler Rehberi” sayfasına dön