
Yemeğinizi yavaş yemeğe çalışmalı ve iyi çiğnemelisiniz. Her lokmadan sonra çatal ve bıçağı masaya bırakın. Yemekler arasında ara vererek 1-2 dakika bekleyin.
Yediğiniz pide miktarını sofradaki diğer yiyeceklerin karbonhidrat oranına göre ayarlayın. Bir dilim ekmeğin bir avuç içi pideye eşit olduğunu unutmayın.

Masadaki yemeklerin daha az yağlı olanlarını tercih edin. Önce salata gibi hafif yiyecekleri tercih ederek alacağınız kalori miktarını mümkün olduğu kadar düşürün. Ana yemek olarak da fırınlanmış ya da ızgarada pişmiş yiyecekleri tercih edin.

Su tüketiminize dikkat etmelisiniz. Yemeğin ilk 10 dakikasında en az 2 - 3 bardak su içmiş olun. Iftarda ve sahurda toplam 1,5 - 2 litre su içmeye dikkat edin.









