KÜLAH DOLMASI

Cevapla
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8611
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
Elindeki Nakit: Kilitli
İletişim:

KÜLAH DOLMASI

Mesaj gönderen BIDIBIDI » 04 Tem 2006, 03:34

KULAH DOLMASI

Ölçüler:

Patlıcan, biber, salatalık kurusu
(yeterli miktarda)

250 gr. kıyma
2 su bardağı irinti (bulgurun en irisi)
1 baş soğan
2 kaşık salça
1 kaşık erik ekşisi
3 kaşık tereyağı Maydanoz nane Tuz karabiber



Yapılışı :

Külahlar haşlanarak, süzülür. Diğer taraftan kıyma, küp şeklinde doğranmış soğan, irinti, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz, kuru nane karıştırılarak haşlanan külahlara doldurulur. Diğer tarafta yağ eritilerek, salça ilâve edilerek biriki kez karıştırılır. Suyu ve erik ekşisi koyulur. Hazırlanan dolma suyu, üzerine bir ağırlık koyulmuş olan dolmalara ilâve edilerek suyu çekinceye kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.



Not: Külah; biber, patlıcan ve salatalık gibi oyularak, ipe dizilip kurutulan kışlık sebzedir


Cevapla

“ETLi YEMEKLER” sayfasına dön