BİLDİK DOLMASI

Cevapla
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8609
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
Elindeki Nakit: Kilitli
İletişim:

BİLDİK DOLMASI

Mesaj gönderen BIDIBIDI » 04 Tem 2006, 03:33

(Yumurta büyüklüğünde veya daha küçük domatese bildik denir.)




Ölçüler:

1 kğ. küçük domates -250 gr. kemikli et
300 gr. yağlı koyun kıyması
2 su bardağı pirinç 1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı yağ maydanoz Tuz-karabiber



Yapılış:

Küçük sert domateslerde kapak kaldırılarak içleri oyulur. Diğer tarafta; kıyma rendelenmiş soğan, pirinç, tuz, karabiber, salça oyulan domatesle­rin içleri katılarak yoğrulur. Hazırlanan hamur dolmaların içine doldurulur.

Tencerenin içerisine yıkanmış kemikli et veya kemik dizilir. Üzerine dolmalar yerleştirilir. Dolmaların üzerine birer parça yağ konur, su ilâvesiyle pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.



Not : Kemikli et yerine kemik kul­lanılabileceği gibi, et suyu ile de pişirilebilir


Cevapla

“ETLi YEMEKLER” sayfasına dön