22. Gün Iftar Mönüsü

Sitemizin Günlük Iftar Mönüsü.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8607
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
Elindeki Nakit: Kilitli
İletişim:

22. Gün Iftar Mönüsü

Mesaj gönderen BIDIBIDI » 15 Eki 2006, 06:18

Iftar Çorbası:
Malzemeler: 3 kaşık un, Yarım baş sarmısak ,2 çorba kaşığı sirke, 1 fincan sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 100 gr kıyma, 1 limon, biraz tuz, 1 çorba kaşığı tere yağı

Yapılışı: Bir tencereye un, ezilmiş sarımsak, sirke , yoğurt, limon suyu ve tuzu ilave edip karıştırın. 6 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakın. Bu arada kıymanın içine tuz, karabiber; biraz ekmek içi koyup yoğurun. Nohut büyüklüğünde parçalara bölüp elle yuvarlayın. Çorba kaynayınca hazırlanmış olan küçük köfteleri de ekleyin. Bir tavada tereyağını kızdırıp üzerine nane katıp çorbanın üzerine servis yapmadan önce ekleyin..


--------------------------------------------------------------------------------

Ispanaklı Mücver:
Malzemeler: Yarım kg ıspanak, 1patates, 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 su bardağı un, 1 demet maydanoz, kızartmak için sıvı yağ.

Yapılışı: Ispanak yaprakları tek tek temizlendikten sonra ince ince doğranır. Bir tepside ıspanak tuzla ovulur. Suyunu hafif sıktırdıktan sonra büyükçe bir kaba alınır. Patates soyulup , rendelendikten sonra ıspanağın içine ilave edilir. 4 yumurta, un, kıyılmış maydanozlar ve baharatlar ilave edildikten sonra büyükçe bir tahta kaşıkla , eze eze karıştırlır. Tavaya sıvı yağ konarak kızdırılır. Ispanaklı karışımdan kaşık kaşık alınıp yağda kızartılır..


--------------------------------------------------------------------------------

Güveçte Makarna
Malzemeleri: 1 paket makarna, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 soğan, 1 çay kaşığı toz şeker, 5 domates, 100 gr sucuk, 150 gr beyaz peynir, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tutam kekik.

Yapılışı: Zeytinyağı tavada kızdırılır. Soğanlar ve sarmısaklar doğranarak bu yağda kızartılır. Domates rendesi ve tuzda ilave edilip kapağı örtülerek 20 dakika pişirilir. Bu sırada makarna haşlanır. Güveç kabının dibi yağlanır. domatesli karışımın ve doğranan sucuğun yarısı güvecin dibine koyulur. Üzerine makarnanın yarısı eklenir. Ortaya ise rendelenmiş peynir ilave edildikten sonra malzemelerin kalan yarısı ile güveç doldurulur. En üste kekik serpilir. Önceden ısınmış orta hararetli fırında yarım saat pişirilir.


--------------------------------------------------------------------------------

Ayva Salatası:
Malzemeler: 3 orta boy Ayva , 500 gr şeker.
Yapılışı: Ayvalar soyulup ortadan ikiye bölünür. Içindeki sert kısmı ve çekirdekleri çıkarılır. Yerine şeker konur ve bir saat bekletilir. Çıkarılan çekirdekler ikiye bölünür ve ayvaların renk vermesi için ayvaların üstüne bırakılır. 1 saat sonra tavaya yerleştirilir ve 1,5 su bardağı suyla kısık ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine kaymak ilave edilerek servis yapılır.



--------------------------------------------------------------------------------

Afiyet Olsun...


Kilitli

“BIDIBIDI Mönü” sayfasına dön