18. Gün Iftar Mönüsü

Sitemizin Günlük Iftar Mönüsü.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8607
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
Elindeki Nakit: Kilitli
İletişim:

18. Gün Iftar Mönüsü

Mesaj gönderen BIDIBIDI » 11 Eki 2006, 02:29

Bezelye Çorbası:
Malzemeler:: 1 büyükçe soğan, yarım kg patates, 1-2 kaşık sıvı yağ, 1,5 su bardağı bezelye, 4 bardak et suyu, yarım demet maydanoz, 1 su bardağı süt, 2-3 kaşık limon suyu, tuz , karabiber.

Hazırlanışı: Soğan ve patatesler soyulup küçük küçük doğranarak yağ ile tencerede kavrulur. 1 su bardağı bezelye ilave edilip kavurmaya devam edilir. Çorba blender ile ezilip kalan yarım bardak bezelye ve süt ile 5 dakika daha pişirilir. Tuz, karabiber ve limon suyu da karıştırılıp , tabaklara alındıktan sonra üzerlerine ince kıyılmış maydanoz ile süslenir.


--------------------------------------------------------------------------------

Içli Köfte:
Malzemeler: 1 Kg yağsız ince kıyılmış köftelik kıyma,3-4 soğan, 1 kg ince bulgur, 1 kaşık ince irmik, 1 kaşık un, tuz, su

Yapılışı: Kıyma kavrulur, üzerine kıyılmış soğan eklenir, soğanla birlikte iyice kavrulur. Arzuya göre bu karışıma bir miktar ceviz de eklenebilir. Ateşten alınan kıymaya maydanoz, pul biber, nane, karabiber eklenir. Köfteleri yapmak için ise bulgur, un ve irmik biraz su ile karıştırılarak yoğrulur. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve içi dolma gibi parmakla açılır. hazırlanan kıyma malzemesinden içi doldurularak, hiç bir açıklık kalmayacak şekilde tekrar kapatılır. Bu şekilde hazırlanan köfteler, kaynamış suyun içine bırakılır 7-8 dakika kaynatılır. Daha sonra kızgın yağın içinde kızartılabilir ya da kızartılmadan haşlanmış olarak servis edilir.


--------------------------------------------------------------------------------

Yoğurtlu Patates Salatası
Malzemeleri: 3-4 orta boy patates,1 demet maydanoz,3-4 adet taze soğan, zeytinyağı, pul biber, Nane, Tuz, limon

Yapılışı:Patatesleri iyice yumuşayana kadar haşlayın. Soğuyunca kabuklarını soyup, elinizle ya da çatal yardımıyla iyice ezin . Içine çok az sıvı yağ ve limon suyunu ilave edin, karıştırın. Maydonoz ve yeşil soğanları ince ince kıyın, patateslere karıştırın. Cevizden biraz büyük toplar yapın. Üstüne, içine bir çorba kaşığı mayonez karıştırılmış yoğurt dökün. Pul biber ve nane ile süsleyin.


--------------------------------------------------------------------------------

Kayısı Kompostosu:
Malzemeler: 250 gr kuru kayısı, 2 su bardağı şeker

Yapılışı: Kayısıları 3-4 su bardağı suyun içinde hafif yumuşayıncaya kadar ,kısık ateşte pişirin, daha sonra şekerini ilave ederek komposto kıvamını alana kadar kaynatın, soğuk olarak servis yapın.


Kilitli

“BIDIBIDI Mönü” sayfasına dön