Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

16. Gün iftar Mönüsü

Sitemizin Günlük Iftar Mönüsü.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8611
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
İletişim:

16. Gün iftar Mönüsü

Mesaj gönderen BIDIBIDI »


Sütlü Pirinç Çorbası:

Malzemeler: 2-3 yumurta sarısı, Süt, Tereyağı, Bir miktar pirinç, Tuz

Yapılışı: Bir miktar pirinci ayıklayıp, yıkayın. Biraz süt ilave edip öylece haşlayın. Sonra çorba olacak kadar süt ekleyin. Biraz tuz ve çay kaşığının ucuyla da şeker katın. Tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Iyice piştikten sonra yumurta sarıları ve tereyağı çorbaya ekleyin. Iyice karıştırın ve ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın afiyet olsun!


--------------------------------------------------------------------------------

Kayseri Mantısı:
Malzemeler: 1/2 kg un, 2 adet yumurta, Tuz, Iç malzemesi : 250 gr kıyma, 1 adet soğan, Tuz, Karabiber


Yapılışı: Yarım kilo unu iki adet yumurta ve biraz tuz ile birlikte, katı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Iki parçaya ayırıp, yufka şeklinde açın ve küçük kareler şeklinde kesin.
Bu parçalara zeytin çekirdeği büyüklüğünde kıyma koyun, şekil verip (dört kenarını birleştirip), hamur parçalarını çok küçük olacak şekilde büzün. Hazırladığınız mantıyı bir tencerede, tuz katılmış kaynar suda bir taşım pişirip soğuk su ilave edin ve süzün. Üzerine salçalı sos ve sarımsaklı yoğurt ilave edip, servis yapın.


--------------------------------------------------------------------------------

Patlıcanlı Pilav:
Malzemeler: 2 su bardağı pirinç, 1 kg kuşbaşı et, 1 kg patlıcan, Domates, Soğan

Yapılışı: Soğan ve bol domatesle pişirdiğiniz eti, orta boy bir tencerenin dibine yayın. Patlıcanları soyun, boylamasına dörde bölüp, kızartın ve etin üzerine yayın. Yıkadığınız pirinçleri, patlıcanların üzerine koyup, bir su bardağı su veya et suyu takviyesiyle pişirin. Ters çevirip başka bir tepsiye alın, sıcak servis yapın.



--------------------------------------------------------------------------------

Peynir Zeytin Salatası:
Malzemeler: 300 gr kaşar peyniri, 300 gr çekirdeksiz biberli yeşil zeytin, 3-4 adet salatalık turşusu, 3-4 adet taze soğan, 8-9 tane kırmızı turp, Limon ve zeytinyağı

Yapılışı: Bütün malzemeler küçük küçük doğranır ve karıştırılır. Üstüne limon ve zeytinyağı ile hazırlanan sos dökülür
Kilitli

“BIDIBIDI Mönü” sayfasına dön