15. Gün Iftar Mönüsü
Gönderilme zamanı: 08 Eki 2006, 07:05
Siyah Mercimek Çorbası:
Malzemeler: 8 su bardağı su, 1 orta boy soğan, 1 su bardağı siyah mercimek, Yarım kahve fincanı un, 1 su bardağı, su, 3 çorba kaşığı yağ, Tuz
Yapılışı: Mercimeği yıkayın ve 12 saat su içerisinde bırakın. Bir tencere içerisine, 3 çorba kaşığı yağı koyarak ateşe oturtun. Üzerine soğanı ince ince doğrayın. Hafif pembe renk alana kadar kavurup, yarım kahve fincanı unu katıp biraz daha kavurun. Üzerine tuz, 1 bardak su ve mercimekleri de katarak, ezilinceye kadar kısık ateşte bırakın.
--------------------------------------------------------------------------------
Kafkas Tavuğu:
Malzemeler: 1 Kg tavuk, 2 soğan, 1 havuç, 1 küçük kereviz, 100 gr hıyar, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, bir tutam biber, bir kaç defne yaprağı, 1 litre su, 65 gr baldo pirinç, 1 büyük hıyar turşusu
Yapılışı: Tavuğu 4 parçaya bölün, sebzeleri soyup doğrayın. Bir güveç kabında zeytinyağını kızdırın; tavuk parçalarını da katıp iki yanını kızartın. Sebzeleride ekleyerek karıştırmaya devam edin. Fırını orta hararette yakın. Tuzu, biberi ve defne yaprağını da tavuğa katın, Son olarak yıkadığınız pirinci ekleyin. Kapağını kapatarak 1.5 saat pişirin.
--------------------------------------------------------------------------------
Nohutlu Pilav:
Malzemeler: 2 su bardağı pirinç, 3 su bardağı su, 1/2 su bardağı haşlanmış nohut, 2 kaşık margarin veya tereyağı, tuz
Yapılışı: Pirinçleri ayıklayarak beş-altı defa yıkayınız. Sıcak tuzlu su içinde 45 dakika bekletin ve suyunu süzün. 2 çorba kaşığı margarini bir tencereye koyun. Yağ kızınca önce suyu iyice süzülmüş nohutu kavurun ,sonra pirinçleri ilave edin. Kararınca tuz ekleyin ve bir tahta kaşıkla pirinçleri 3-4 dakika kavurun.3 su bardağı su ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekene kadar pişirin. Sonra kapağını açıp temiz bir bez örterek yarım saat kadar demlenmesini bekleyiniz.
--------------------------------------------------------------------------------
Çoban Salatası:
Malzemeler: 3 büyük domates, 2 adet salatalık, 1 büyük kuru soğan, 5 adet yeşil biber, 1 dal nane,yarım fincan zeytinyağı, tuz, yarım fincan limon veya sirke, yarım demet maydanoz
Yapılışı: Iyice yıkadığınız domates ve salatalıkların kabuklarını soyarak ufak parçalar halinde büyükçe bir tabağın içine doğrayın. Soğanları soyduktan sonra başka bir kap içerisine ince ince kıyın. Üzerine bolca tuz dökerek, tuzla ovup acısını çıkarın ve yıkayın. Suyunu iyice süzerek önceden hazırladığınız domates-salatalıkların üzerine ilave edin. Biber, maydanoz, ve naneleri de ince ince doğrayarak salataya ilave edin. Hepsini birlikte iyice karıştırın. Bir kasede zeytinyağı, limon veya sirke ve tuzu karıştırarak salatanın üzerine gezdirin. Servis tabağına boşaltarak ikram edin.
Malzemeler: 8 su bardağı su, 1 orta boy soğan, 1 su bardağı siyah mercimek, Yarım kahve fincanı un, 1 su bardağı, su, 3 çorba kaşığı yağ, Tuz
Yapılışı: Mercimeği yıkayın ve 12 saat su içerisinde bırakın. Bir tencere içerisine, 3 çorba kaşığı yağı koyarak ateşe oturtun. Üzerine soğanı ince ince doğrayın. Hafif pembe renk alana kadar kavurup, yarım kahve fincanı unu katıp biraz daha kavurun. Üzerine tuz, 1 bardak su ve mercimekleri de katarak, ezilinceye kadar kısık ateşte bırakın.
--------------------------------------------------------------------------------
Kafkas Tavuğu:
Malzemeler: 1 Kg tavuk, 2 soğan, 1 havuç, 1 küçük kereviz, 100 gr hıyar, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, bir tutam biber, bir kaç defne yaprağı, 1 litre su, 65 gr baldo pirinç, 1 büyük hıyar turşusu
Yapılışı: Tavuğu 4 parçaya bölün, sebzeleri soyup doğrayın. Bir güveç kabında zeytinyağını kızdırın; tavuk parçalarını da katıp iki yanını kızartın. Sebzeleride ekleyerek karıştırmaya devam edin. Fırını orta hararette yakın. Tuzu, biberi ve defne yaprağını da tavuğa katın, Son olarak yıkadığınız pirinci ekleyin. Kapağını kapatarak 1.5 saat pişirin.
--------------------------------------------------------------------------------
Nohutlu Pilav:
Malzemeler: 2 su bardağı pirinç, 3 su bardağı su, 1/2 su bardağı haşlanmış nohut, 2 kaşık margarin veya tereyağı, tuz
Yapılışı: Pirinçleri ayıklayarak beş-altı defa yıkayınız. Sıcak tuzlu su içinde 45 dakika bekletin ve suyunu süzün. 2 çorba kaşığı margarini bir tencereye koyun. Yağ kızınca önce suyu iyice süzülmüş nohutu kavurun ,sonra pirinçleri ilave edin. Kararınca tuz ekleyin ve bir tahta kaşıkla pirinçleri 3-4 dakika kavurun.3 su bardağı su ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekene kadar pişirin. Sonra kapağını açıp temiz bir bez örterek yarım saat kadar demlenmesini bekleyiniz.
--------------------------------------------------------------------------------
Çoban Salatası:
Malzemeler: 3 büyük domates, 2 adet salatalık, 1 büyük kuru soğan, 5 adet yeşil biber, 1 dal nane,yarım fincan zeytinyağı, tuz, yarım fincan limon veya sirke, yarım demet maydanoz
Yapılışı: Iyice yıkadığınız domates ve salatalıkların kabuklarını soyarak ufak parçalar halinde büyükçe bir tabağın içine doğrayın. Soğanları soyduktan sonra başka bir kap içerisine ince ince kıyın. Üzerine bolca tuz dökerek, tuzla ovup acısını çıkarın ve yıkayın. Suyunu iyice süzerek önceden hazırladığınız domates-salatalıkların üzerine ilave edin. Biber, maydanoz, ve naneleri de ince ince doğrayarak salataya ilave edin. Hepsini birlikte iyice karıştırın. Bir kasede zeytinyağı, limon veya sirke ve tuzu karıştırarak salatanın üzerine gezdirin. Servis tabağına boşaltarak ikram edin.