14. Gün iftar Mönüsü

Sitemizin Günlük Iftar Mönüsü.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8607
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
Elindeki Nakit: Kilitli
İletişim:

14. Gün iftar Mönüsü

Mesaj gönderen BIDIBIDI » 07 Eki 2006, 05:06

Yayla Çorbası:
Malzemeler: 8 su bardağı su, 1 kahve fincanından biraz fazla pirinç, 3 su bardağı koyu yoğurt, 2-4 yumurta, sarısı, 1,5 kahve fincanı un, Üzerine: 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı kuru nane

Yapılışı: Ayıklayıp yıkadığınız pirinci 8 su bardağı suyla haşlayın. Ayrı bir kapta yoğurdu, 2 veya 4 yumurta sarısını, unu bir güzel karıştırdıktan sonra, birkaç kepçede pirinçli sudan ilave edip (yoğurdun kesilmemesi için) bir daha karıştırın. Sonra ocakta kaynamakta olan pirinçli suya bu karışımı ekleyin. 10-15 dakika kaynatın. Tereyağını bir tavada naneyle birlikte eritip sadece bir dakika kavurup, çorbanın üstüne dökün. Çorbayı sıcak olarak servis yapın.


--------------------------------------------------------------------------------

Sebzeli Köfte:
Malzemeler: Köftesi için: kıyma,soğan, 2 dilim bayat ekmek, 1 yumurta sarısı, bir diş sarımsak, tuz, karabiber,Içi için:1 patates,1 havuç,2 çorba kaşığı sıvı yağ,bezelye,kekik

Yapılışı: Patates ve havuç küp küp doğranır ve sıvıyağda biraz pişirilir. Bezelye ve kekik ilave edilir. Ocaktan alınır. Başka bir kapta kıymanın içine soğan, bayat ekmek, yumurta sarısı, sarımsak, tuz, karabiber yoğrulur. Sandviç hamuru gibi açılıp içine sebzeli içten koyulur ve kapatılır. Tepsiye dizilir ve dağılmaması için üzerine yumurta akı sürülür. Köftelerin üzerlerine margarin parçaları konulur ve fırına verilir. Pişmeye yakın üzerine kaşar peyniri konulur.


--------------------------------------------------------------------------------

Patates Topları:
Malzemeler: 5 orta boy patates (haşlanmış) , Yarım demet maydanoz (ince doğranmış), Tuz, karabiber,pul biber, isteğe göre nane, Yarım limon, Zeytinyağı

Yapılışı: Haşlanmış patatesleri iyice ezin. Baharatları, limon suyu ve zeytinyağını ilave edin ve iyice karıştırın. Bu harç dan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Topları ince doğramış maydanozlara bulayın ve servis edin.


--------------------------------------------------------------------------------

Bademli Beyaz Baklava:
Malzemeler: 3 bardak elenmiş un, 3 yumurta, 1 kahve kaşığı tuz, ceviz büyüklüğünde margarin, yeterince su, 2 bardak nişasta, Içi için: 3 bardak erimiş sade yağ, 2 bardak ağartılmış, çekilmiş badem, Şurubu için: 4 bardak şeker, 2 bardak su

Yapılışı: Hamur yoğrulur yufkalar açılır. Bir tepsiye yağlanmadan yufkaların yarısı döşenir. bademi konur , kalan yarısı üzerine döşenir. Istenilen şekilde dilimlenir . Üzerine üç bardak kızdırılmış yağ gezdirilir. Altı kızgın fırına verilir, üstününü pek sarartmamaya dikkat edilir. Tepsi fırından alınır. eğik vaziyete getirilir. Alt kısmında biriken yağ alınır. Önceden hazırlanan ılık şurup , ılık baklavanın üzerine dökülür.



Afiyet olsun...


Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8607
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
Elindeki Nakit: Kilitli
İletişim:

14. Gün Ramazan Yemekleri Iftar Mönüsü 2008

Mesaj gönderen BIDIBIDI » 13 Eyl 2008, 05:20

Kilitli

“BIDIBIDI Mönü” sayfasına dön