1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

13. Gün Iftar Mönüsü

Gönderilme zamanı: 06 Eki 2006, 01:02
gönderen BIDIBIDI
Sarmısaklı Bulgur Çorbası:
Malzemeler: 1 su bardağı bulgur, 4 diş sarmısak, 5 bardak su, 1/2 Kg yoğurt, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 bardak su, yeterince tuz.

Yapılışı: Bulguru yıkayıp, 5 bardak suyla bir tencereye koyup bulamaç kıvamına gelinceye kadar pişirin. Bu arada bir kap içinde un ve yumurtayı çırpıp, üzerine 2 bardak suyu ve dövülmüş sarmısağı ekleyerek iyice yedirin. Bu karışımı kaynamakta olan bulgurun içine dökerek, kaynayıncaya kadar sürekli karıştırınız, kıvamına gelince ateşten indirin. Bir tavada yağı kızdırıp salçayı eritiniz. Bunu çorbanın üzerine ekleyin , isteğe göre nane ve dereotu da kullanabilirsiniz.


--------------------------------------------------------------------------------

Kabaklı Patates Dolması:
Malzemeler: 1 kilo orta boy patates, 1 su bardağı ayçiçek veya zeytin yağı (patatesleri kızartmak için), 1 adet domates (dolmaya kapak yapmak için), 1 su bardağı su, Yarım kilodan biraz az kıyma, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 adet soğan,2 adet domates veya sulandırılmış salça, Yarım demet maydanoz, Tuz ,Karabiber

Yapılışı: Için hazırlanması: Kıymayı, iki kaşık tereyağı ile kavurun. Içine ince doğranmış soğan ilave edip, biraz daha kavurduktan sonra, kabuğu soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış domates veya sulandırılmış salçayı ilave edin. Tuz, karabiber ekleyin. Suyunu çekene kadar ocakta tutun. Ineceğine yakın ince kıyılmış maydanozları ilave edin. Içi patateslerin içine doldurmak için bir kenarda bekletin. Patatesleri soyup sivri uçlu bir bıçakla içlerini oyun. Kararmamaları için soğuk suya atın. Diğer taraftan, 1 su bardağı ayçiçek veya zeytinyağını tavada kızdırıp patatesleri pembeleşinceye kadar kızartın. Ortalarına hazırlanan içten doldurup, 1 domatesten kapak yapıp, 1 su bardağı su ilavesi ile ocakta veya fırında pişirin. Maydanozla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.


--------------------------------------------------------------------------------

Kızarmış Makarna:
Malzemeler: 300 gr haşlanmış makarna, 2 yumurta, 4-5 dilim domates, 4-5 dilim dil peyniri

Yapılışı: Bir kapta yumurtaları iyice çırpın. Daha sonra buna haşlanmış makarnaları ilave edin. Tavada yağı iyice kızdırın, makarnaları içine boşaltın. Arada bir makarnaların yapışmaması için tavayı hareket ettirerek, 10 dakika kadar harlı ateşte her iki tarafını da kızartın. Dilimlenmiş domates ve dil peyniri ile süsleyerek servis yapın.



--------------------------------------------------------------------------------

Çikolata Soslu Tatlı:
Malzemeler: 4 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 su bardağından fazla irmi, 1 çorba kaşığı kuş üzümü, 1/2 su bardağı dövülmüş badem, 2 adet yumurta, 2 adet portakal, 100 gr bitter çikolata

Yapılışı:Sütü kaynatın. Toz şeker, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu ve irmiği ekleyip 10 dakika karıştırarak pişirin. Ateşten alın. Içine kuş üzümleri ve bademleri katın. Yumurtaları ekleyip iyice çırpın. Muhallebi kaselerini suyla çalkalayın. Tatlıyı kaselere doldurun. Önceden oda sıcaklığında, sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Portakalları dilimleyin, servis tabaklarına dizin. Üzerlerine tatlı kaselerini ters çevirerek çıkarın. Çikolatalı sos için, bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Tatlıların üzerine gezdirip servis yapın.

13. Gün Ramazan Yemekleri Iftar Mönüsü 2008

Gönderilme zamanı: 13 Eyl 2008, 05:18
gönderen BIDIBIDI