8. Gün Iftar Mönüsü

Sitemizin Günlük Iftar Mönüsü.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8608
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
Elindeki Nakit: Kilitli
İletişim:

8. Gün Iftar Mönüsü

Mesaj gönderen BIDIBIDI » 01 Eki 2006, 00:12

Kırmızı Mercimek Çorbası
Malzemeler-5 su bardağı su,1 su bardağı kırmızı mercimek,1 küçük boy soğan,1 küçük boy patates, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı margarin ,Yarım çorba kaşığı salça, Tuz, karabiber ,1 çorba kaşığı tereyağı, nane (üstü için)

Yapılışı: Ön hazırlık olarak patates ve soğanı küçük küçük doğrayın. Kırmızı mercimekleri yıkayın ve ayıklayın. Mercimek, soğan ve patatesin üzerine 4 su bardağı su ilave edin ve malzemeler pişip ezilene kadar pişirin. Başka bir kapta un ve margarini kavurun. Salça, tuz ve karabiber arzuya göre pul biber ilave edin. Ocaktan indirin ve üzerine bir su bardağı su ilave edin. Bu karışımı pişirdiğiniz mercimeklerin üzerine dökün ve blenderden geçirin. Iyice karıştırdıktan sonra tekrar ocağa koyun ve kaynatın. Bir kapta tereyağını eritin ve nane ekleyin. Çorbanın üzerine dökün. Çorbanın koyuluğuna göre dilerseniz su ilave edebilirsiniz.




--------------------------------------------------------------------------------

Sebzeli Omlet

Malzemeler:3 yumurta,3-4 Adet ince yeşilbiber,1 kg patates,1 çorba kaşığı dolusu yeşil zeytin,1 domates,1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,1 Yemek kaşığı tereyağı,maydanoz,Tuz, karabiber

Yapılışı: Patatesleri ufak küpler halinde doğrayıp tereyağında kızartın.Domates, biber ve yeşil zeytinleri ufak doğrayın.Geniş bir tavaya kızarmış patatesleri yayın.Üzerine doğradığınız domates, biber, yeşil zeytin ve maydanozu ilave edinYumurtaları çırparak ekleyip omletin alt kısmı katılaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin.Üzerine kaşar peyniri rendesi yayın.Diğer tarafını da 4-5 dakika kızartıp sıcak olarak servis yapın.


--------------------------------------------------------------------------------

Makarnalı Börek

Malzemeler: 2 Adet yufka, 3/4 paket fiyonk makarna, 3/4 paket margarin, 4 adet yumurta, 1 kalıp beyaz peynir. 1 demet maydanoz.

Yapılışı: Büyük boy bir fırın tepsisini yağlayalım. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzelim. Bu arada yufkanın birini tepsimize serelim. Bir kapta erittiğimiz margarini soğumaya bırakalım. Bu yağın içine yumurtaları kırıp karıştıralım. Bu malzemelerin 1/3 'ünü yufkanın üzerine döküp bir kaşık ile yayalım. Yufkanın üzerine haşlanmış makarnanın yarısını yayalım. Makarnanın her tarafa eşit miktarda dağılmasına dikkat edelim. Ince kıyılmış maydanoza bir kalıp peynir ekleyelim. En üste de peynirli karışımın yarısını dökelim. Bunların üzerine ikinci yufkanın yarısını serelim. Aynı işlemleri tekrarlayalım. Son yufkayı da böreğin üzerine serip yumurta ve yağ karışımının kalan kısmını sürelim. Orta ısılı fırında üstü kızarana kadar pişirelim.


--------------------------------------------------------------------------------

Karyağdı Hatun Tatlısı

Malzemeler:1 paket tuzsuz etimek, 2 su bardağı, şeker,2 su bardağı su (sıcak),1 litre süt, 2 kahve fincanı şeker, 5 çorba kaşığı pirinç unu, 1 paket vanilya, 1 paket kremşanti, 1 su bardağı süt, Hindistan cevizi

Hazırlanışı:Etimekleri tepsiye dizin. Iki su bardağı şekeri kavurun. Üzerine iki su bardağı sıcak suyu ekleyin. Karıştırarak şerbet yapın. Sıcakken etimeklerin üzerine dökün. Pirinç unu, 1 litre süt ve 2 kahve fincanı şekerle muhallebi yapın. Piştikten sonra vanilya ekleyin. Etimeklerin üzerine dökün. Soğumaya bırakın. 1 paket kremşanti ve 1 su bardağı sütten krema yapın. Etimeklerin üzerindeki muhallebi soğuduktan sonra kremşantiyi dökün. Buzdolabında soğumaya bırakın. Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun


Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8608
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
Elindeki Nakit: Kilitli
İletişim:

8. Gün Ramazan Yemekleri 2008

Mesaj gönderen BIDIBIDI » 08 Eyl 2008, 11:46

Kilitli

“BIDIBIDI Mönü” sayfasına dön