Malzemeler: 150 gr kıyma, 1 bardak yoğurt, 1 soğan, 1 yumurta, 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı pirinç, 1 yemek kaşığı ince bulgur, 1 kaşık margarin, nane, tuz ,karabiber,su
Yapılışı: Yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın . Üzerine 6 su bardağı su, pirinç ve ince bulguru ilave edin. Soğanları rendeleyip, yağda pembeleştirip, kıyma ile kavurun.Üzerine hazırladığınız karışımı, karıştırarak, yavaş yavaş ilave edin. Kaynayıncaya kadar karıştırın. Prinçler yumuşayana kadar pişirin. Naneyi yağda hafif kızartarak veya direkt ilave edebilirsiniz.Karabiberle sıcak servis yapın.
--------------------------------------------------------------------------------
Lahana Kapaması:
Malzemeler:1 kg lahana, 5 kaşık yağ, 3 soğan, 250 gr kıyma, yarım demet maydanoz, 1 kaşık salça, 1 kaşık çam fıstığı, 1 kaşık dolusu siyah üzüm, tuz, kırmızı biber.
Yapılışı: Lahanayı ortadan kestikten sonra koçanlarını çıkarıp, su dolu bir tencereye alın ve haşlayın. Haşladıktan sonra suyunu süzün ve yapraklarını ayırın. Diğer taraftan bir tencerede kıyma ve soğanı salçayla kavurun . Üzerine fıstık, üzüm, tuz ve biberi ekleyin. Küçük bir tepsiye yaprak yaprak ayırdığınız lahanalardan 1 kat döşeyip üzerine hazırladığınız kıymanın yarısını yayın. Bir kat daha lahana döşedikten sonra kalan kıymayıda yayın. En üstüde lahana ile kapadıktan sonra üzerine 2 bardak et suyu ilave edip 1 saat kısık ateşte pişirn. Daha sonra fırına alarak burada da hafif kızartın. Börek şeklinde keserek servis yapın.
--------------------------------------------------------------------------------
Zeytinli Makarna:
Malzemeleri: 1 çay bardağı dolusu siyah zeytin, zeytinyağı, kaşar peyniri, 1 paket hazır krema, maydanoz, 1 paket makarna
Yapılışı: Makarnaları biraz tuz atarak, hafif diri kalmak şartıyla suda haşlayın. Siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, küçük küçük dilimleyin. Maydanozu kıyın. Tencerede 2 çorba kaşığı zeytinyağı,1 paket krema, maydanoz ve zeytinleri 1 tutam tuz ve karabiber ekleyerek pişirin.Üzerine makarnayı ekleyin ve ısıtın. Servis ederken üzerine kaşar peynir rendelenebilir
--------------------------------------------------------------------------------
Çarliston Salata:
Malzemeler: Yarım kg çarliston biber, 6 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı su , 1 çorba kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı şeker ,1 çay bardağı yoğurt, kırmızıbiber, tuz
Yapılışı: Biberleri iri iri doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp dilimleyin. Bir tavad akızdırdığınız yağa sarımsakları atarak pembeleştirin. Biberleri ekleyip 5-10 dakika sote edin. Kırmızıbiber, şeker, tuz ve suyu da biberlere katın, orta ateşte pişirin. Biberler yumuşadıktan ve suyunu çektikten sonra ateşten alın. Sirkeyi ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğuyunca yoğurtla karıştırıp servis edin.
KUSURA BAKMAYIN ARKADAŞLAR.. GERÇEKTEN..
