1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

6. Gün ve Iftar Mönüsü

Gönderilme zamanı: 29 Eyl 2006, 14:50
gönderen BIDIBIDI
Köylü Çorbası
Malzemeler: 1 çay bardağı yeşil mercimek, 1 su bardağı erişte, 1 adet soğan, 1 çorba kaşığı salça, sıvıyağ, 6 su bardağı su, 1 kaşık kuru nane, kırmızı biber, tuz

Yapılışı: Önce yeşil mercimeği yıkayıp 1-2 saat suda bekletin. Daha sonra haşlayıp suyunu süzün. Bir tencerede yağ ile soğanı ve sonra salçayı kavurun. Haşlanmış mercimeği ve suyu ilave edin. 15 dakika böyle kaynattıktan sonra erişteyi katın ve tuzunu ekleyin. Kısık ateşte arada karıştırarak , erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerien nane ve biber ilave edin.


--------------------------------------------------------------------------------

Kabak Karnıyarık:
Malzemeler: 1 kg kabak, 250 gr kıyma, 1 adet soğan,maydanoz, 2 adet domates, 4 adet sivribiber, karabiber, tuz.

Yapılışı: Kabakları uzunlamasına ortadan ikiye bölerek yağda hafifi kızartın. Kıymayı soğan ile kavurun. Sonra içine domates , maydanoz ve biberi de doğrayarak birlikte yağda kavurun. Bu içi kızarrtığınız kabakların ortasına yerleştirin. Üzerlerini süsleyip servis yapın.


--------------------------------------------------------------------------------

Kuskus Pilavı:
Malzemeleri: 1 paket kuskus, 2 soğan, yarım paket margarin, 3 domates, 5 bardak etsuyu, tuz, karabiber

Yapılışı: Bir tavaya yağın yarısını koyarak piyazlık doğranmış soğanları kavurun, domatesi ve baharatları da ilave ederek 2 dakika karıştırın. Et suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Diğer taraftan bir tencerede kuskusu kalan yağ ile kavurun. Üzerine kaynamış olan karışımı ekleyip , pilav suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Dinlendirdikten sonra servis yapın.


--------------------------------------------------------------------------------

Kabak Tatlısı:
Malzemeler: 1.5 kg kabak, 3.5 su bardağı şeker, 5-6 tane karanfil, 1 çaykaşığı limon suyu, 1 su bardağı su, yarım litre süt 2 kaşık kaymak.

Yapılışı: Kabağı önce dilimleyerek kabuklarını soyun. Geniş bir tencerede kabak dilimleri , şeker ve karanfili kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar suyla kaynatın. Pişen kabakları püre haline getirip bir tepsiye yayın. Üzerini sütle karıştırdığınız kaymakla süsleyin.


KUSURA BAKMAYIN Geç OLDU.. DDALGINLIK

AFIYET OLSUN HAYIRLI IFTARLAR :ağla:

6. Gün Ramazan Yemekleri 2008

Gönderilme zamanı: 01 Eyl 2008, 00:45
gönderen BIDIBIDI