5. Gün Iftar Mönüsü

Sitemizin Günlük Iftar Mönüsü.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8608
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
Elindeki Nakit: Kilitli
İletişim:

5. Gün Iftar Mönüsü

Mesaj gönderen BIDIBIDI » 28 Eyl 2006, 00:05

Yeşil Mercimek Çorbası:
Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek,1 adet soğan, Bir yemek kaşığı yağ ,yarım su bardağı tel şehriye,1 kaşık salça, 6 bardak et suyu veya su
Yapılışı: Iyice ayıklanıp yıkanan mercimek bol suda 10 dakika kadar haşlanır ve su süzülür. Diğer tarafta ince ince doğradığımız soğan hafifçe yağda çevrilerek kavrulur. Bu malzemeye su ilave edilip kaynamaya başlayınca mercimekler ve mercmekler pişmeye yakın da şehriye eklenir. Mercimekler pişene kadar kaynatmaya devam edilir.


--------------------------------------------------------------------------------

Peynirli Pide:
Malzemeler: 1 kg un, 1 çay bardağı süt, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ, 300 gr peynir, 1 tatlı kaşığı tuz, 20 gr yaş maya, 1 yumurta , maydanoz.

Yapılışı: Ekmek mayasını hazırlamak için, ılık süt içinde eritilmiş maya, şeker , tuz, yağ, biraz ılık suve bir su bardağı un karıştırılır. Mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra içine kalan un ilave edilip, kulak memesi yumuşaklığında pide hamuru yoğrulur. Mayalanan hamur 6 eşit parçaya bölünür. Her parça oval şekilde açılır. Tam ortasına içine maydanoz kıyılmış peynir konur. Hamurun kenarları biraz içe kıvrılır. Üzerien de yumurta sarısı sürülerek kızgın fırına verilir.


--------------------------------------------------------------------------------

Zeytinyağlı Barbunya
Malzemeleri: 400 gr barbunya, 3 soğan, 3 domates, 1 kaşık salça, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay bardağı zeytinyağı,2 havuç, 4-5 bardak su, tuz.

Yapılışı: Kalın dipli bir tencerede zeytinyağını ısıtın.Ince ince doğranmış soğan, havuç ve domatesii tencereye koyup hafifçe kavurun.Çok az su ile karıştırdığınız salçayı ilave edip bir iki kez karıştırın.
Suyunu koyup kaynamaya bırakın.Akşamdan ıslatmış olduğunuz barbunyaları yıkayıp kaynayan suya ilave edin. Orta hararetli ateş üzerinde barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.Şekeri ve tuzu ilave edin.
Barbunyaların üzerini kapatacak kadar su kaldığında ocağın altını kapatın.Soğuduktan sonra kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.


--------------------------------------------------------------------------------

Kazandibi

Malzemeler: Yarım kg süt, 2 su bardağı şeker, 1 paket vanilya ,yarım paket margarin,1 su bardağı un

Yapılışı: Sütü, şekeri ve vanilyayı ocakta ılıtın. Diğer taraftan margarinin yarısını eritin ve bir bardak unu ilave ederek pembeleşene dek kavurun. Daha sonra ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra bu karışımı süte ilave et ve muhallebi kıvamına gelene dek ocakta karıştırarak pişirin. Daha sonra fırın tepsisinin altına bir paket kakaolu bisküviyi robottan geçirerek tepsinin dibi görünmeyecek şekilde yayın. Bisküvilerin üzerine muhallebiyi dökün ve bir gün dolapta bekletin. Ertesi gün muhallebinin üzerine fındık parçaları ve tarçın serpin. Kare halinde kesin ve rulo yapın.




Afiyet olsun bıdıbıdı dostları..


Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8608
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
Elindeki Nakit: Kilitli
İletişim:

5. Gün Ramazan Yemekleri 2008

Mesaj gönderen BIDIBIDI » 01 Eyl 2008, 00:42

Kilitli

“BIDIBIDI Mönü” sayfasına dön