4. Gün Iftar Mönüsü

Sitemizin Günlük Iftar Mönüsü.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8607
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
Elindeki Nakit: Kilitli
İletişim:

4. Gün Iftar Mönüsü

Mesaj gönderen BIDIBIDI » 27 Eyl 2006, 05:09

Kış Çorbası:
Malzemeler: 1 çay bardağı pirinç, 1 küçük tavuk göğsü, 2 orta boy patates, 1 havuç, 1 kereviz,yarım limon, 1 yumurtanın sarısı, maydanoz, tuz

Yapılışı: Pirinci ve tavuk göğsünü birlikte haşlayın. Küp şeklinde doğradığınız patates, havuç ve kerevizi tavuk etiyle beraber bir tencereye koyun. Sebzeler iyice pişince, haşlanmış pirinçleri ve tuzu da ekleyin. Bir kabın içinde çırptığımız yumurtayı ve limon suyunu çorbanın kaynayan suyuyla karıştırın ve bu karışımı çorbaya ekleyin. Çorbanın üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.


--------------------------------------------------------------------------------

Etli Bamya:
Malzemeler:Yarım kg bamya, yarım kg kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 orta boy soğan, 3 domates, tuz, yarım limon

Yapılışı: Et ve yağı tencereye koyup et suyunu çekinceye kadar karıştırın.Üzerine kıyılmış soğanı da ekleyerek birlikte kavurun. Küp şaklinde doğranmış domates ve 2,5 su bardağı sıcak su ilave edip hafif hararetli ısıda pişirin.Bamyaları yıkayıp sap kısımlarını ince ince kesin. Etin pişmesine yakın tuz ve limon suyu koyarak bamyaları ilave edin. Bamyalar yumuşayıncaya kadar karıştırmadan pişirin.


--------------------------------------------------------------------------------

Fırında Pilav:
Malzemeleri: 2 su bardağı pirinç,1.5 su bardağı süt, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, 1 kaşık tereyağ veya margarin.

Yapılışı: Pirinci ılık suda 1 saat kadar beklettikten sonra iyice yıkayın. Daha sonra pirinci bir cam fırın tepsisine koyun. Tepsinin dibini iyice yağlayın. Soğuk sütü pirincin üzerine dökün (Süt pirincin üzerini 1 cm geçecektir). Tuzunu koyun. küp şeklinde bölünen yağ parçalarını içine atın. 200 derecede önceden ısıttığınız fırına koyun. Pilav sütü çektikten ve üzeri hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Tekrar fırına verip iyice üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra börek gibi keserek servis yapın.


--------------------------------------------------------------------------------

Güllaç:
Malzemeler: 1 paket güllaç, 2 kg süt, yarım kg şeker, 1 şişe gül suyu, 250 gr fındık veya ceviz içi

Yapılışı: Süt bir tencerede kaynatılır, ılıtılır. Güllacın yaprakları sütle ısıtılarak tepsiye üst üste dizilir. Ortasına bol bol ceviz konup geri kalan yapraklarda sütle ıslatılıp üste dizilir. Geri kalan süt , şekerle karıştırılarak, hepsi güllacın üzerine dökülür. Kare şaklinde kesilir. Gül suyundan üzerine serpiştirilir.


Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8607
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
Elindeki Nakit: Kilitli
İletişim:

Mesaj gönderen BIDIBIDI » 27 Ağu 2008, 13:16

Kilitli

“BIDIBIDI Mönü” sayfasına dön