3. Gün Yemekleri

Sitemizin Günlük Iftar Mönüsü.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8607
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
Elindeki Nakit: Kilitli
İletişim:

3. Gün Yemekleri

Mesaj gönderen BIDIBIDI » 26 Eyl 2006, 05:43

Sebzeli Soğan Çorbası:
Malzemeler: 2 baş soğan, 1 fincan sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 1 yemek kaşığı süt, 1 çay bardağı süt, 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yumurta, 2 yemek kaşığı un, 6 bardak et suyu veya sade su, 1 demet dereotu , maydanoz.

Yapılışı: Soğan ve sarımsaklar soyulup doğranır. Bir tencereye yağ, hazırlanmış soğan ve sarımsaklar konup biraz kavrulur. Un da ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Sirke ve etsuyu dökülüp karıştıra karıştıra pişirilir. Çorbaya karabiber, ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ilave edip kaynatın. Tuzunu da katıp ateşten alın. 10 dakika sonra süt ile yumurtayı iyice çırpıp, çorbadan bir kepçe alıp süt ve yumurtaya karıştırın. Bu karışımın tamamını da çorba tenceresine dökün.


--------------------------------------------------------------------------------

Patates Püreli Köfte:
Malzemeler:Yarım kg kıyma, 1 kg patates,3 dilim bayat ekmek, 3 diş sarmısak, 3 domates, 10 adet sivri biber, 1 kaşık salça, kırmızı biber, karabiber, sıvı yağ.

Yapılışı: Kıymanın içine ince ince kıydığınız soğan ve sarmısak ve baharatlar karıştırılıp, bayat ekmek içleri de eklenip iyice yoğurun. Yağlanmış fırın tepsisine 1 cm kalınlığında yayın. Üzerine dilimlenmiş domates ve biberleri dizin. Diğer taraftan haşlayıp rendelediğiniz patatesleri de domateslerin üzerine yayın. En üste de içine biraz su katarak bir taşım kaynattığınız salçalı sos dökülerek kızgın fırına verilir.


--------------------------------------------------------------------------------

Iç Pilavı:
Malzemeleri: 2 su bardağı pirinç,1 adet orta boy soğan,5 çorba kaşığı çam fıstığı,3 yemek kaşığı kuş üzümü,2 yemek kaşığı margarin,1 adet kesme şeker,1 tatlı kaşığı yenibahar,1/2demet dereotu, Karabiber,Tuz

Yapılışı: Kalın dipli bir tavada yağı eritin, soğanı ve fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ilave edip karıştırdıktan sonra su, tuz,kuşüzümü ve baharatları koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Dereotu ile süslüyerek servis yapın.


--------------------------------------------------------------------------------

Sütlü Irmik Tatlısı:
Malzemeler: 1 lt süt, 6 çorba kaşığı irmik, 1,5 su bardağı şeker, 1 paket vanilya,1 avuç fındık içi, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çorba kaşığı hindistan ceviz içi.

Yapılışı: Bakır tencereye irmiği koyup yavaş yavaş süt ilave ediniz. Orta hararetli ısıda karıştırarak pişiriniz. Şekeri katıp bir iki taşım kaynatınız. Vanilya ilave edip ara sıra karıştırın. Sonra küçük bir tepsiye yarısını döküp arasına tarçın ve fındık içi serpin. Üzerinede kalan tatlıyı döküp düzeltin. Tatlının üstünü tarçın ve hindistan cevizi ile süsleyin.


--------------------------------------------------------------------------------

Afiyet Olsun...


Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8607
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
Elindeki Nakit: Kilitli
İletişim:

Ramazanın 3. Günü 2008 Iftar Mönüsü

Mesaj gönderen BIDIBIDI » 27 Ağu 2008, 13:13

Kilitli

“BIDIBIDI Mönü” sayfasına dön