Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

2. Gün Yemekleri

Sitemizin Günlük Iftar Mönüsü.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8611
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
İletişim:

2. Gün Yemekleri

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

Yüksük Çorbası:
Malzemeler: Yarım çay bardağı nohut, 2 yemek kaşığı kıyma, yumurta, 1 su bardağı un, 1 yemek kaşığı sıvıyağ, 3 yemek kaşığı margarin, 2 yemek kaşığı salça, su, tuz, karabiber, nane, 3 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı: Nohutu yıkayıp, 1 su bardağı su ile bir gün önceden ıslatın. Su ile nohutlar yumuşayana kadar haşlayın. Undan 1/2 yemek kaşığını ayırıp, kalan una 1/2 tatlı kaşığı tuz koyun ve karıştırın. Unun ortasını açarak , yumurtayı kırın, suyunu azar azar ekleyerek katı bir hamur hazırlayın. 2-3 dakika yoğurduktan sonra üzerine nemli bez örtüp 5 dakika dinlendirin. Hamuru ayrılan undan kullanarak 1 milimetre kalınlıkta açıp, dikiş yüksüğü ile kesin ve dinlendirin. Kıymaya, yeterince tuz ve karabiber katarak yoğurun ve fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Teflon tavaya koyduğunuz sıvı yağda köfteleri sallayarak pembeleşinceye kadar kızartın. Salça ve geri kalan tuzu nohuta ekleyip, karıştırın. Biraz daha su koyup karıştırın. Hamurları kaynayan karışıma katın, 10 dakika pişirin ve köfteleri ekleyin. 5 dakika daha pişirin. Margarini tavada eritip, naneyi ilave edin, limon suyu ile birlikte çorbanın üzerine gezdirip, kaynayınca ateşten alın.


--------------------------------------------------------------------------------

Kış Türlüsü
Malzemeler: 1 büyük soğan, 250 gr kuşbaşı et, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı salça, 2 büyük boy soğan, 3 orta boy havuç, 5 patates, 1 küçük boy kereviz, tuz, karabiber, 3.5 su bardağı su.

Yapılışı: Sebzeleri yıkayın. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Et, soğan ve yağı tencereye koyarak ,kısık ateşte, kendi suyu ile 40-45 dakika pişmesini sağlayın. Salça, tuz, kara biber ve suyu ekleyip karıştırın. Pırasayı , havucu , patatesi ve kerevizi kabukalarından ayıklayıp, hepsini 1.5-2 santimetreküp irilikte kuşbaşı doğrayın. Bu malzemeleri de kaynayan karışıma ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar, 30-35 dakika pişirin.


--------------------------------------------------------------------------------

Domatesli Pilav:
Malzemeleri: 2 Su bardağı pilavlık pirinç 3Adet orta boy domates 100 gr tereyağ 3 su bardağı sıcak su 1 tablet tavuk suyu (isteğe bağlı) veya et suyu

Yapılışı: Domatesleri kalın dipli bir tencereye rendeleyin. Sıcak su,tereyağı,tuz ve tavuk tabletini ilave edin.Kaynayınca önceden yıkayıp süzdüğünüz pirinci koyup karıştırın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine temiz bir peçete koyup 15-20 dakika dinlendirin. Üzerini taze çekilmiş karabiber ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.


--------------------------------------------------------------------------------

Susamlı Kayısı Tatlısı:
Malzemeler: 1kg iri kayısı, 2 su bardağı tozşeker, yarım su bardağı çekilmiş ceviz, 8 su bardağı su, yarım limon suyu

Yapılışı: Kayısıları yıkadıktan sonra bir tencerede tozşeker, su ve yarım su ve yarım limon suyuyla birlikte kaynatın. Kayısıları kevgirle ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakın. Suyunu hafif koyulaşıncaya kadar pişirin.Soğuyan kayısıların içlerini açıp cevizle doldurun ve küçük bir tepsiye dizin. Katılaşan şurubu kayısıların üzerine gezdirin. Servis tabaklarına alıp üzerlerine susam serperek servis yapın

agiyet olsun..
Kilitli

“BIDIBIDI Mönü” sayfasına dön