1. Gün Ramazan Yemekleri..

Sitemizin Günlük Iftar Mönüsü.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8607
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
Elindeki Nakit: Kilitli
İletişim:

1. Gün Ramazan Yemekleri..

Mesaj gönderen BIDIBIDI » 24 Eyl 2006, 11:05

Tavuk Çorbası:
Malzemeler: 1 parça göğüs eti, 2 çorba kaşığı yoğurt, 2 su bardağı tavuk suyu,1 yumurta , 1 kaşık margarin.

Yapılışı: Öncelikle yumurta , yoğurt ve un bir kapta iyice karıştırılır. Tavuk suyu bir tencereya koyularak ısıtılır. Kaynamadan önce karıştırılan malzeme içine eklenir, kısık ateşte kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Ocaktan indirdikten sonra arzuya göre kızdırılan margarine nane veya kırmızı biber eklenerek çorbanın üzerine gezdirilir.


--------------------------------------------------------------------------------

Karışık Dolma
Malzemeler: 3 Adet orta boy soğan,2 Adet orta boy domates,1-2 demet salamura asma yaprağı ,1 Demet maydanoz,1 Çay bardağı pirinç,250 gr kıyma,Tuz, karabiber,2 Yemek kaşığı margarin,1 Su bardağı su

Yapılışı:Dolmalık biberler ortadan ikiye kesilir. 2-3 adet soğan ince ince doğranır. 2 adet domatesin kabukları soyulup , çekirdekleri temizlenir. 1 demet maydanoz ince ince kıyılır.1 Çay bardağı yıkanmış pirinç,250 gr kıyma, tuz ve karabiber ile karılır.Biraz su ilave edilerek iyice yoğrulur. Bu arada asma yaprakları kaynamış suyun içinde 20 dakika kadar bekletilir. Elde edilen iç malzemesi, biberlerin , domateslerin ve yaprakların içine doldurulur. Derin olmayan bir tencerede 2 yemek kaşığı margarin ve 1,5 su bardağı su ile 45 dakika pişirilir.


--------------------------------------------------------------------------------

Biberli, Domatesli Makarna
Malzemeler: 1 paket makarna, Yarım kg domates, 3 adet büyük boy sivri biber,4-5 çorbakaşığı zeytinyağı, defne yaprağı, kekik,1-2 yaprak fesleğen,3-4 diş sarımsak,tuz, karabiber

Yapılışı: Makarnayı, tuzlu suda hafif diri kalacak biçimde haşlayın. Izgarada sarımsakları , biberleri her tarafları eşit kızaracak şekilde arada bir çevirerek közleyin. Dış zarları kararmaya başlayınca biberleri alüminyum folyoya sarıp biraz bekletin. Soyup ikiye ayırdığınız biberleri minik minik kıyın. Saldıkları suyu bir kapta toplayın. Domatesleri yıkayıp ikiye bölün, yıkanmış defne yapraklarını yine ızgarada kızartın. Sonra domatesleri soyup, çekirdek kısmını çıkarın ve doğrayın. Sarımsakları soyun, çatalla ezin ve bir kenarda beklettiğiniz biber suyuna katın. Zeytinyağ, kekik ve elinizle ufaladığınız fesleğeni de katın. Tuz ve karsbiberi ilave edin. Bu sosa, domatesleri ve tuzladığınız biberleri de ilave edin. Süzüp soğuk sudan geçirdiğiniz sonra servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine sosu gezdirip soğuk servis yapabilirsiniz


--------------------------------------------------------------------------------

Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı:
Malzemeler: 1 kg süt, 3 fincan şeker, 2 fincan un, 1 paket vanilya, yarım paket margarin, tarçın

Yapılışı: Bir tencerenin dibinde şeker ve unu karıştırıp üzerine 1 kg sütü yavaş yavaş , unu topaklandırmadan ekleyin. Kısık ateşte muhallebi kıvamından biraz daha katı olana kadar pişirin bu arada sürekli karıştırın. Ateşten alır almaz yarım paket margarini va vanilyayı karıştırarak yaklaşık yarım saat mikserde karıştırın. Ne kadar çok karıştırırsanız kıvamı ve lezzeti o kadar güzel olur. Yayvan bir cam tepsiye veya kaselere alarak soğumaya bıraktığınız tatlının üzerine tarçın serprek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun...


Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8607
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
Elindeki Nakit: Kilitli
İletişim:

2008 Ramazan 1. Gün Iftar Mönüsü

Mesaj gönderen BIDIBIDI » 27 Ağu 2008, 13:07

Kilitli

“BIDIBIDI Mönü” sayfasına dön