Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

19. Gün Iftar Mönüsü

Sitemizin Günlük Iftar Mönüsü.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8611
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
İletişim:

19. Gün Iftar Mönüsü

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

Şafak Çorbası:
Malzemeler: 3 litre etsuyu , 1kg domates, 1 çay bardağı un, 1 çay kaşığı tereyağ, 1 yumurta ,1.5 su bardağı süt , 1 fincan sıvı yağ

Hazırlanışı: Unla yağı tencerede 5 dakika kavurun. Et suyunu koyup kaynatın. Kabukları soyulmuş, rendelenmiş domatesi ilave edin, pişirin. Süt ile yumurtayı ilave edin. Tuzunu katıp servis yapın.


--------------------------------------------------------------------------------

Kağıtta Sebzeli Balık:
Malzemeler: 1 kg balık (levrek, kefal, istavrit) 2 adet iri patates, 2 adet domates, 2 adet soğan, 4-5 yeşil biber, 4-5 defne yaprağı, 3-4 diş sarımsak, maydanoz, 1 fincan sıvı yağ, 1 adet yağlı kağıt, tuz
Yapılışı: Balıkları ayıklayıp , yıkayın. (Iri balıkları bir kaç parçaya bölmelisiniz) kağıtları küçük kare parçalara bölün. Kağıdın bir parçasını alarak, bir kişilik balığı koyun. Ayrı bir kapta küçük küplere bölünmüş patatesleri, küçük doğranmış soğan, sivri biber, sarımsak , defna yaprağı, kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Balıkların üstüne sebze karışımından eşit olarak dağıtın. Sebzelerin üzerlerine bir iki damla sıvı yağ gezdirin. Kağıtların dört ucunu dikkatli bir şekilde birleştirip paket yapın ve bir tepsiye üstünü altına çevirerek yerleştirin. Kızgın fırına verin.


--------------------------------------------------------------------------------

Zeytinyağlı Taze Fasulye:
Malzemeleri: 1 kg fasulye, 1 bardak zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı şeker, 2 baş soğan, 3 büyük domates, tuz

Yapılışı:Bir tencereye ince doğranmış soğan, kabukları soyulmuş ve doğranmış domates, tuz konur. Doğranmış fasulye, 1 bardak zeytinyağı ve toz şeker konup iyice karıştırılır. Bir müddet kendi suyuyla kavrulduktan sonra su ilave edilip hamur gibi oluncaya kadar pişirilir.


--------------------------------------------------------------------------------

Hurmalı Kurabiye:
Malzemeler: 1 bardak tereyağı, 1 çay bardağı süt, 1 paket kakao, 1 kahve kaşığı zencefil, 1 kahve kaşığı hindistan cevizi rendesi, 1 su bardağı kıyılmış fındık, 1 bardak şeker, 3 yumurta , 1 çay kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı tarçın, 1 kahve kaşığı, toz karanfil, 1 bardak kıyılmış hurma, aldığı kadar un.

Yapılışı: Yağla şekeri bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın. Çırpılmış yumurtayla sütü karıştırın. Yumurta , kakao, tuz, zencefil, tarçın, hindistan cevizi, toz karanfil ve aldığı kadar un ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil vererek, yağlı tepsiye dizin . Isıtılmış fırına verin.
Kilitli

“BIDIBIDI Mönü” sayfasına dön