Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

KULAK ÇORBASI

Cevapla
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8611
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
İletişim:

KULAK ÇORBASI

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

Ölçüler;

Aya köftesi için;

200 gr. yağsız çiğ köftelik kıyma

1 çay bardağı sümüt

1 tatlı kaşığı tuz, karabiber



Hamuru;

1 su bardağı un (yerli un karışık)

1 çay kaşığı tuz

1 yumurta

Biraz ılık su

1 çay bardağı nohut (akşamdan

ıslatılıp haşlanır.)

1 kg. kemik (et suyu için)

2 kg. yoğurt



Aya Köftesinin Hazırlanması:

Kıyma + simit + tuz + karabiber + kırmızı biber

Yukarıdaki karışımlar ıslatılarak yoğrulur, (içerisine su konmaz) ve nohut büyüklüğünde yuvarlanır. Kızgın tereyağında kızartılır. Arzu edilirse fazla miktarda hazırlanarak buzdolabında muhafaza edilebilir.



Hamurun hazırlanması : Un + tuz +1 yumurta + su Yukarıdaki malzeme ile hamur hazırlanır, özleştirilir, dinlendirilir. 2-3 mm. kalınlıkta oklava ile açılır. Açılan hamur 5-6 mm'lik karelere kesilir,




Not: Kesilen hamurlar hemen kullanılabileceği gibi (elenerek), kurutulup bez torbalarda kışlık erzak olarak da kullanılabilir.




Kulak Çorbasının Yapılış: Kemik yıkanıp bol su ile ateşe konur, akşamdan ıslatılmış nohut ateşe konarak haşlanır, hazırlanan aya köftesi, et suyu bir tencereye alınır. Yeter miktarda tuz atılarak kaynamaya bırakılır, kaynayan et suyuna çorbalık hamur ilâve edilir. Hamur pişince haşlanmış nohut ve kızartılmış aya köftesi ilâve edilerek ateş kapatılır. Ara sıra karıştırılarak kaymak tutması engellenir, ılıyınca içine ezilmiş yoğurt karıştırılarak ilâve edilir, üzerine kızgın tereyağına atılmış nane ve kırmızı biber gezdirilir
Cevapla

“ÇORBALAR” sayfasına dön