Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com

[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler

KAYDOL

Başım Gözüm Üstüne - Şevki Dinçal

Haftanın şiirlerini buradan yayınlıyoruz.
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
İletişim:

Başım Gözüm Üstüne - Şevki Dinçal

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

Resim

Senden başka yar bilmem ömür boyu gözüme
Bak de yeter bakarım başım gözüm üstüne
Ister aşk denizine ister hicran gölüne
Ak de yeter akarım başım gözüm üstüne

Yılda bir olsa bile seviyorum de hele
Senden gelmişse eğer sefadır bana çile
Yalnız kalbimi değil koca dünyayı bile
Yak de yeter yakarım başım gözüm üstüne

Yeter ki sen bekle de hiç kalır sabır taşı
Küçük bir umut bile olur gönül yoldaşı
Razıyım ömür boyu gece gündüz gözyaşı
Dök de yeter dökerim başım gözüm üstüne

Biliyorum bu aşkın yalnız sensin galibi
Her derdine razıyım çıkmasın tek talibi
Varsın yağmur yağmasın sen iste şimşek gibi
Çak de yeter çakarım başım gözüm üstüne

Tek söz etmem bu sevda vursa beni her yandan
Tanrım beni korusun benden bıktığın andan
Ne kadar sevsem bile bir gün olur dünyandan
Çık de yeter çıkarım başım gözüm üstüne

Biliyorum sevgili gönlünde yerim gurbet
Ister sılaya çağır ister hergün sürgün et
Sen mutlu ol bir tanem ben ömür boyu hasret
Çek de yeter çekerim başım gözüm üstüne

Seni bu kadar sevmek yalnız benim günahım
Hiç şikayet ettim mi bir gün çıktı mı ahım
Bir elimde yüreğim bir elimde silahım
Sık de yeter sıkarım başım gözüm üstüne

Küçük yaşta babasını kaybettikten sonra yetiştirme yurtlarında büyüyen Şevki Dinçal, Kütahya Emniyet Müdürü olarak görev yapıyor.

Alınan bilgiye göre, Izmir, Bursa, Şanlıurfa, Ankara ve Bilecik'te görev yaptıktan sonra Kütahya Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Şevki Dinçal'ın hayat hikayesi, okuma azmine sahip olan ve yaşamdan asla kopmayan bir kişinin neler kazanabileceğini en çarpıcı şekilde ortaya koyuyor

Sivas'ın Şarkışla Ilçesi'nde 1952 yılında doğan Dinçal, 3 yaşındayken babasını kaybetti. Dinçal, annesinin yeniden evlenmesi üzerine bir süre akrabalarının yanında kaldı. Dinçal, ilkokulu Sivas'ta bitirdikten sonra eşya taşıyan bir kamyona kaçak olarak binerek Ankara'ya gitti.

Ankara'da 3 ay hayat mücadelesi veren Dinçal, arkadaşıyla birlikte bir devlet büyüğünün evine giderek, yardım talebinde bulunduğunu belirtti. Dinçal, o günleri şöyle anlattı:

''Devlet büyüğünün evine gittim ve okumak istediğimi söyledim. Bunun üzerine, bana okumam konusunda yardımcı oldular, giydirdiler ve beni hem okula hem de yetiştirme yurduna yerleştirdiler. Bu sayede, Ankara'da hem okuyordum hem de yatacak sıcak bir yerim olmuştu. Bir yıl sonra, Sivaslı olmam nedeniyle beni bu kentteki yetiştirme yurduna gönderdiler. Eğitimimin kalan kısmını Sivas'ta tamamladım.''

Sivas Yetiştirme Yurdu'nda görevli bir öğretmenin, kendi adına 5 ayrı okula başvuruda bulunduğunu belirten Dinçal, bu okulların sınavlarında başarılı olduğunu, okumak için Polis Koleji'ni tercih ettiğini anlattı.

Hangi şartlarda büyüdüğünü hiçbir zaman unutmadığını belirten Dinçal, Emniyet Müdürlüğü adına sık sık organizasyonlar yaparak ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunuyor.

Yetiştirme yurtlarında barınan çocukları ziyaret ederek, onların sıkıntılarını dinleyen Dinçal, yurtlardaki çocuklara sevgi ve hoşgörüyle yaklaşılmasının büyük önem taşıdığını belirtti. Dinçal, ''Bayramlardan ziyade diğer günlerde de yapılacak ziyaretler, yetiştirme yurtlarındaki çocukları çok mutlu ediyor. Ben de yaşadığım dönemlerde öyle hissediyordum. Onların en büyük ihtiyacı sevgi. Bu sevgiyi onlardan esirgememek lazım'' dedi.

Şevki Dinçal'ın, bugüne kadar 8 şiir kitabı yayınlandı. Dinçal'ın ''Hüzün Sokağında Aşk'' adlı kitabının da yakında okuyucularıyla buluşacağı belirtildi.
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Yılda bir olsa bile seviyorum de hele
Senden gelmişse eğer sefadır bana çile
Yalnız kalbimi değil koca dünyayı bile
Yak de yeter yakarım başım gözüm üstüne

sayın adminim ellerine saglık her kıtası birbirinden güzel...bu siiri bizimle paylaştıgın için teşekürler.
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
İletişim:

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

Bu şiiri flash animasyon ve müzik eşliğinde okumak ister misiniz?

http://www.bidibidi.com/FORUM/basim-goz ... 14671.html

Yukarıdaki adreste bulabilirsiniz.

“Haftanın Şiiri” sayfasına dön