23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com
[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü
arkadaşlar buradada atasözlerimizi yazacağız.bildiğimiz bilmediğimiz ne kadar atasözü varsa hepsini yazalım.sadece aklımızda olanı değil, nerden olursa olsun bulup yazalım.ki atalarımızın o değerli, öğretici ve öğütleyici sözlerinden yararlanalım.
ben başlıyorum.
hep sahar hep sahar , küseris tabiii
oyunumuzda bu atasözlerinin kendimizce anlamlarını da versek ne güzel olurdu yav öle değil mi...
Damlaya Damlaya göl olur : bu güzel atasözümüz bize zamanla küçükte olsa yapılcak birikimlerin ileride beklediğimizden çok büyük şeylere dönüşeceğini anlatıyor.
ya ne yapayım ben sizin gibi tecrübeli değilim.ilk denemem deyimler konusu oldu.o da yanlış yere oldu.sonradan çaktım manzarayı.kusura bakmayın acemilik işte.onu oyun oynayalımmı konusuna taşıyamazmıyız.
Aba zamanı yaba , yaba zamanı aba alınır :
kişi, kendisine gerek olan şeyleri vaktinden önce ve ucuz olduğu zaman satın almalıdır.Yazın kışlık almak,kışın yazlık almak her zaman karlıdır.
Abdal ata binince bey oldum sanır, şalgam aşa girince yağ oldum sanır;
Kimi görgüsüz ve eğitimsiz kimseler bir rastlantı sonucu lâyık olmadıkları önemli bir işin başına geçseler ya da bir mevki elde etseler, aptalca davranmaya, o yerin adamı gibi görünmeye ve böbürlenmeye başlarlar. Dahası, bunun kendi hakları olduğunu da ileri sürerler.
Abdala “kar yağıyor” demişler, “titremeye hazırım” demiş.:
Yoksulluk ve sıkıntı içinde yaşayıp eziyet çekmekte olan kimseler, karşılaşacakları zor şartlardan endişe duymazlar. Çünkü onlar bu şekilde yaşamaya alışıktırlar.