Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

BAMYA ÇORBASI

Konyaya özgü, yöresel yemekler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
betül_42
Ilk Üye
Ilk Üye
Mesajlar: 2908
Kayıt: 03 Haz 2006, 04:01
Konum: Mevlana diyarı konya

BAMYA ÇORBASI

Mesaj gönderen betül_42 »

Resim

MALZEMELER:

4 kişilik için
Pişme süresi: 5 5-60 dakika
1/2 su bardağı kuru çiçek bamya (Burası önemli mutlaka kuru bamya olacak)(25 gr)
1/2 limon (dilimlenmiş)
3 su bardağı su (Bamyaları haşlamak için)
1/2 su bardağı kuyruk yağı bamya büyüklüğünde doğranmış)
1 su bardağı koyun eti (Bamyal büyüklüğünde doğranmış)1
1 yemek kaşığı tereyağı
200 gr. /2 soğan (çok ince kıyılmış)
1 yemek kaşığı domates salçası (yaz isi istenirse 3 adet domates)
5 su bardağı et suyu veya su
1 tk tuz
2 çorba kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:
Bamyaları tüylerinin dökülmesi için kalburda veya bez arasında ov ve yıka. Üç dört limon dilimi konulmuş suyla (limon sünmemesini sağlar)yarı haşla, iplerini çıkar. Tencereye eti ve kuyrukları koy, kapağı ört. Et bıraktığı suyu çekinceye kadar arada bir karıştırarak kavur. Sadeyağını, soğanları ilave et, soğanlar sararıncaya kadar kavur. Salçayı, (yazsa ince doğranmış domatesleri) koy, çevir. Suyu ilave et, kapağı ört, etler pişinceye kadar yaklaşık 30 dakika kaynat, tuz at. Suyu azalmış ise 5 su bardağına tamamla. Haşlanmış bamyaları, limon veya koruk suyunu ilave et, kaynamaya başlayınca çok hafif ateşe al bamyalar yumuşayıncaya kadar 20-30 dakika kadar pişir
Cevapla

“KONYA YEMEKLERi” sayfasına dön