Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com

[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler

KAYDOL

ETLI EKMEK

Konyaya özgü, yöresel yemekler.
Kullanıcı avatarı
betül_42
Ilk Üye
Ilk Üye

ETLI EKMEK

Mesaj gönderen betül_42 »

Resim
Resim Resim Resim

ETLI EKMEK
Konya'da bundan 60-70 yıl önce çarşıda katıkçı dükkanları ile tek tük aşçı dükkanı ve lokanta ile bol miktarda kebapçı dükkanı bulunuyor idi. Bu kebapçı dükkanları genellikle bugün Kebapçılar içi denilen yerde toplanmışlardı. Çarşı esnafı; lokanta yemeklerinden ziyade kebapçı dükkanlarında speciallerle karın doyururdu. Çünkü lokantalardaki sulu yemeklerin en iyilerini evlerinde yiyebilirlerdi.
Etli ekmek, kuşbaşı köfte satılan kebapçı dükkanlarında hazırlanırdı. Bugün olduğu gibi hazırlanıp pişirilen yerde yenmezdi. Etliekmeğin içi dükkanda hazırlanır, çıraklar tarafından muhtelif yerlerde bulunan etliekmek fırınlarında pişirilir, dükkanda bekleyen müşterilere sunulurdu. Bu etliekmek fırınlarından bazıları Mahkeme Hamamı, Kayıklı Kahve ve Kunduracılar içinde bulunuyorlardı.
Lokantalarda hazırlanan etliekmek içleri ise; kasaplardan gövde olarak gelen koyun etleri kalfalar tarafından parçalanırdı. Buna o günün deyimiyle et bozmak denilirdi. Her kebapçı dükkanının iş kapasitesine göre 10 ile 30 gövde arasında et gelebilirdi. Etler tezgahlar üzerine yatırılır, parçalama bıçaklarıyla ayrılır; kuşbaşılıklar, köftelikler ayrı bir tarafa konulur, etlerin sinirleri ayrılır ve etliekmek için ayrılan parçalar yarım metre boyundaki bir çift bıçakla kıyılırdı.
Sebzeler de aynı şekilde doğranarak kıyılmış ete karıştırılırdı. Et hiç bir zaman makine ile çekilmezdi. Köfte etlerinde bile bıçak kullanılırdı. Bunun için hazırlanan bu içlere bıçakarası denilmiştir.Normal etliekmeklerde 60 gr kıyma, 100 gr sebze (soğan, domates, biber) kullanılır. Bol etli isteyenlere ise 120 gr et, 100 gr sebze kullanılır. Onun için bu tip etliekmekler için bol deyimi kullanılırdı.

daha basit tarif..
Malzemeler
- 5 Su Bardağı Un
- 2.5 Su Bardağı Su
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz

Iç Malzemesi için:
- 500 gr Kıyma
- 2 Soğan
- Karabiber , Tuz
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı

Etli Ekmek yemeğinin Hazırlanışı
Bir kapta un, tuz ve suyu karıştırıp yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan yumruk büyüklüğünde 20 küçük parça koparın.
Her parçayı teker teker küçük birer daire şeklinde açın.
Ince doğranmış soğanı kıyma ile birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin.
Hazırlanan iç malzemesinden bir iki kaşık yuvarlak hamurun yarısına yayın, diğer tarafı üzerine kapatın. Hamur ve malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
Teflon tavada veya sacda hamurları önlü arkalı pişirin. Üzerine tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın.
cr@zy
Yıldızlaşan Üye
Yıldızlaşan Üye

Mesaj gönderen cr@zy »

oyy oyy oyy betül naptınn senn o ne güzel bi görüntüü yok yok ben kesin gelecem konyaya :bidibidi_msn11:

tarif içinde tşklerr :bid:
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
İletişim:

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

çok güzel birden acıktığımı ve nedense sade ve sadece etli ekmek istediğim hissettim
Kullanıcı avatarı
denizindibi
Yıldızlaşan Üye
Yıldızlaşan Üye

Mesaj gönderen denizindibi »

ya betül bu saatlerde yapılırmı bu :D

açlıktan ölüyorum ve eve gitmeme nerdeyse

40 dk var , off yaa :D
ResimResim
Kullanıcı avatarı
betül_42
Ilk Üye
Ilk Üye

aman Adminim Ankara da felan öle sahte etliekmek yapan yerlere felan gitmeyin... :lol: :lol:
ya daha güzel resimler buluyorum ama boyutu büyük olduğundan ekleyemedim..ya benim burnumada kokusu geldi ya..nasıl canım çekti..
Kullanıcı avatarı
denizindibi
Yıldızlaşan Üye
Yıldızlaşan Üye

betül ama olmazki, ya karnım çok aaççççç

yarın sabah ekle bunları lütfen yaa, eziyet ediyosun

bana :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:
ResimResim
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
İletişim:

:shock: :roll:
gitme demek kolay , çıtır çıtır, incecik bu resimleri görünce.. :oops:

sadece denizindibinemi eziyet ediyosun...
off of
Kullanıcı avatarı
denizindibi
Yıldızlaşan Üye
Yıldızlaşan Üye

ama adminim siz cevap yazdıkça ben yeniden bakıyorum

resimlere, acıktım nolur duruuuuuuun :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

fifi ekmek vermiyoki etli ekmek versin

( ay lafı yine fifi'ye getirdim ya helal bana :lol2: :lol2: :lol2:
ResimResim
Kullanıcı avatarı
betül_42
Ilk Üye
Ilk Üye

:lol: :lol: ya valla bu kadar aç olduğunuzu tahmin etmemeiştim benim karnım tok olunca :P nese sabret artık bak az kalmış..

adminim Sonra beğenmezsiniz bir daha yemek istemezsiniz...bizim pidemizi etliekmek diye yapıyorlar dersiniz...
siz gelin Konya'ya ben size en güzel yerlerde yedireyim..
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
İletişim:

ebak bu konuda haklısın buralarda tam ayar tutturamıyorlar , kimi yağını fazla koyuyor , kimi hamurunu kalın açıyo , etli ekmek tam olarak nedir anlayamadık :D hayellere daldım.. düşünüyorum :cry:

“KONYA YEMEKLERi” sayfasına dön