
ETLI TOPALAK:KONYA YÖRESEL YEME?I
350 gr.kıyma
1 su b. köftelik bulgur
1 su b.haşlanmış nohut
1 çorba k.salça
1 soğan
1 yumurta
1 tutam maydanoz
2 çorbak. un
2 çorba k.tereyağı
sıcak su
tuz,karabiber,kekik
YAPILIŞI: Geniş bir kabın içine eti, bulguru, yumurtayı ince kıyılmış maydanozu, unu, soğanı, tuzu ve baharatları koyup köfte hazırlar gibi iyice yoğurun. Macun haline gelince ufak ufak yuvarlaklar yapın. Diğer tarafta genişçe bir tencereye iki yemek kaşığı sıvıyağ koyun. Salçasını da ekleyin. Daha sonra nohutu da katın ve üzerini aşacak kadar sıcak su koyun. Kaynadıktan sonra diğer tarafta bekleyen köfteleri tencereye boşaltın. 15-20 dakika kısık ateşte pişirin.






