karalahana corbası

Giresuna özgü, yöresel yemekler.
Cevapla
murtaa_28
KARA LISTE
KARA LISTE
Mesajlar: 207
Kayıt: 18 Tem 2006, 23:54
Elindeki Nakit: Kilitli
Konum: hayatın savurdugu yerden

karalahana corbası

Mesaj gönderen murtaa_28 » 02 Ağu 2006, 20:52

Karalahana yaprakları doğramadan önce iyice yıkanır (yıkandıktan sonra kesmeyin vitamini yıkama suyuna gider )önce sapları pişirilir -Saplar pişmeye yüz tutunca bir miktar iç yağı ilave edilir ve yaprak lahanalar tencereye konur-istenildiği kara acı biber ve daha evvelce pişme kıvamına yakın pişirdiğimiz lobiyalar katılır (barbunya fasulye) bir miktar kaynadıktan sonra piştiğine ikna olduğumuzda yavaş yavaş iri öğütülmüş mısır unu ilave ederiz yemeğin suyunun katılaşmayacağı derecede mısır unu ilave ettikten sonra çorbamız tamam demektir


Cevapla

“GiRESUN YEMEKLERi” sayfasına dön