FINDIKLI KURABIYE

Giresuna özgü, yöresel yemekler.
Cevapla
murtaa_28
KARA LISTE
KARA LISTE
Mesajlar: 207
Kayıt: 18 Tem 2006, 23:54
Elindeki Nakit: Kilitli
Konum: hayatın savurdugu yerden

FINDIKLI KURABIYE

Mesaj gönderen murtaa_28 » 01 Ağu 2006, 16:31

Gereçler:
4,5 Su Bardagi Un
125 gr.Margarin
2 Yumurta
1 Pk. Sekerli Vanilya
2 Cay bardagi Pudra sekeri
Yarim cay bardagi süt
1 Pk. Kabartma tozu
1 Su bardagi Findik kirigi
Yapılışı:
Oda sicakliginda yumusatilmis margarini pudra sekeri ile iyice ezin. 1 yumurta akini ayirdiktan sonra kalan yumurtalari karisima ilave ederek, süt,kabartma tozu, sekerli vanilin, un ile hamur haline getirin. Ceviz büyüklügünde yuvarlanan parcalari, önce yumurta akina, sonra findiga batirin.



Afiyet Olsun
Servis Önerileri:
Dilerseniz kurabiyelerinizin icinede findik kirigi koyabilirsiniz.
Püf Noktaları (Ince Ayrıntılar):
Kurabiyelerinizi 175 derecede 20-30 Dk. Pisirin.


Cevapla

“GiRESUN YEMEKLERi” sayfasına dön