1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

HAMSILI PILAV

Gönderilme zamanı: 01 Ağu 2006, 16:26
gönderen murtaa_28
Gereçler:
1 KG HAMSI (AYIKLANMIS)
500 GR PIRINÇ
2 ORTA BOY SO?AN
KUŞ ÜZÜMÜ
DOLMALIK FISTIK MAYDONOZ
KIRMIZI PUL BIBER
KARABIBER
1 ÇAY BARDA?I SIVI YA?
50 GR TEREYA?
1 SU BARDA?I SU
Yapılışı:
SERVIS TEPSISINI ÖNCE YA?LAYALIM.SONRA AYIKLANMIŞ HAMSILERI TEPSININ ORTASINDAN BASLAYARAK KENARLARDA DAHIL OLMAK ÜZERE GÜNEŞ BIÇIMINDE DIZELIM.YALNIZ HAMSININ SIRTI TEPSIYE GELECEK.TAMAMLANDIKTAN SONRA SO?ANI INCE INCE DO?RUYORUZ VE HAFIF PEMBELEŞINCEYE KADAR KAVURUYORUZ.YIKANMIŞ PIRINCI,BAHARAT,ÜZÜM,FISTIK,BIR MIKTAR HAMSI VE SUYU ILAVE EDEREK HAFIF ATEŞTE PIŞIRIYORUZ.PIŞEN PILAVI TEPSIYE DIZILEN HAMSININ ORTASINA YAYIYORUZ VE PILAVIN ÜSTÜNÜDE KALAN HAMSILER ILE KAPATIYORUZ.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180-200 DERECELI FIRINDA HAMSILER PEMBELEŞINCEYE KADAR KIZARTIYORUZ.

AFIYET OLSUN.
Servis Önerileri:
HAMSILE (bıdıbıdı da yasak kelime) ARALIKLARLA DIZILIRSE DAHA HOŞ BIR GÖRÜNTÜ OLUR ÇÜNKÜ PIŞEN HAMSILER UFALIYOR VE BIRBIRINDEN AYRILIYOR.

Gönderilme zamanı: 01 Ağu 2006, 16:28
gönderen ENGÜZELRANA
herhaldi karadenizliyiz ama çok güzel şeyler yazmışsın sen de yapıyor musun? bir de hamsili baklava diyorlar onu biliyor musun? elin değmişken onuda yazar mısın?..... :D :) :D :) :o :lol: :wink:

Gönderilme zamanı: 01 Ağu 2006, 16:29
gönderen murtaa_28
tabıkı de yazrım sen ıste yeterkıde benım forummum nasıl olmus onu soyle once

Gönderilme zamanı: 01 Ağu 2006, 17:25
gönderen ENGÜZELRANA
güzel olmuş ben öylesine demiştim yoksa öyle bir tatlı var mı :!: :!: :!: :!: :P

Gönderilme zamanı: 02 Ağu 2006, 00:00
gönderen BIDIBIDI
Çok güzel olmuş, gerçekten ellerine sağlık kardeşim, biz 3 günde 20 mesaj dedik fakat, sen daha 12 saatte fazlasını atmışsın..

Ellerine emeğine sağlık..

Gönderilme zamanı: 02 Ağu 2006, 00:57
gönderen murtaa_28
saolasın ben bunun ıcın gece uyumadım bıseyler yapmak ıcın