HAMSILI PILAV
Gönderilme zamanı: 01 Ağu 2006, 16:26
Gereçler:
1 KG HAMSI (AYIKLANMIS)
500 GR PIRINÇ
2 ORTA BOY SO?AN
KUŞ ÜZÜMÜ
DOLMALIK FISTIK MAYDONOZ
KIRMIZI PUL BIBER
KARABIBER
1 ÇAY BARDA?I SIVI YA?
50 GR TEREYA?
1 SU BARDA?I SU
Yapılışı:
SERVIS TEPSISINI ÖNCE YA?LAYALIM.SONRA AYIKLANMIŞ HAMSILERI TEPSININ ORTASINDAN BASLAYARAK KENARLARDA DAHIL OLMAK ÜZERE GÜNEŞ BIÇIMINDE DIZELIM.YALNIZ HAMSININ SIRTI TEPSIYE GELECEK.TAMAMLANDIKTAN SONRA SO?ANI INCE INCE DO?RUYORUZ VE HAFIF PEMBELEŞINCEYE KADAR KAVURUYORUZ.YIKANMIŞ PIRINCI,BAHARAT,ÜZÜM,FISTIK,BIR MIKTAR HAMSI VE SUYU ILAVE EDEREK HAFIF ATEŞTE PIŞIRIYORUZ.PIŞEN PILAVI TEPSIYE DIZILEN HAMSININ ORTASINA YAYIYORUZ VE PILAVIN ÜSTÜNÜDE KALAN HAMSILER ILE KAPATIYORUZ.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180-200 DERECELI FIRINDA HAMSILER PEMBELEŞINCEYE KADAR KIZARTIYORUZ.
AFIYET OLSUN.
Servis Önerileri:
HAMSILE (bıdıbıdı da yasak kelime) ARALIKLARLA DIZILIRSE DAHA HOŞ BIR GÖRÜNTÜ OLUR ÇÜNKÜ PIŞEN HAMSILER UFALIYOR VE BIRBIRINDEN AYRILIYOR.
1 KG HAMSI (AYIKLANMIS)
500 GR PIRINÇ
2 ORTA BOY SO?AN
KUŞ ÜZÜMÜ
DOLMALIK FISTIK MAYDONOZ
KIRMIZI PUL BIBER
KARABIBER
1 ÇAY BARDA?I SIVI YA?
50 GR TEREYA?
1 SU BARDA?I SU
Yapılışı:
SERVIS TEPSISINI ÖNCE YA?LAYALIM.SONRA AYIKLANMIŞ HAMSILERI TEPSININ ORTASINDAN BASLAYARAK KENARLARDA DAHIL OLMAK ÜZERE GÜNEŞ BIÇIMINDE DIZELIM.YALNIZ HAMSININ SIRTI TEPSIYE GELECEK.TAMAMLANDIKTAN SONRA SO?ANI INCE INCE DO?RUYORUZ VE HAFIF PEMBELEŞINCEYE KADAR KAVURUYORUZ.YIKANMIŞ PIRINCI,BAHARAT,ÜZÜM,FISTIK,BIR MIKTAR HAMSI VE SUYU ILAVE EDEREK HAFIF ATEŞTE PIŞIRIYORUZ.PIŞEN PILAVI TEPSIYE DIZILEN HAMSININ ORTASINA YAYIYORUZ VE PILAVIN ÜSTÜNÜDE KALAN HAMSILER ILE KAPATIYORUZ.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180-200 DERECELI FIRINDA HAMSILER PEMBELEŞINCEYE KADAR KIZARTIYORUZ.
AFIYET OLSUN.
Servis Önerileri:
HAMSILE (bıdıbıdı da yasak kelime) ARALIKLARLA DIZILIRSE DAHA HOŞ BIR GÖRÜNTÜ OLUR ÇÜNKÜ PIŞEN HAMSILER UFALIYOR VE BIRBIRINDEN AYRILIYOR.