HAMSILI PILAV

Giresuna özgü, yöresel yemekler.
Cevapla
murtaa_28
KARA LISTE
KARA LISTE
Mesajlar: 207
Kayıt: 18 Tem 2006, 23:54
Elindeki Nakit: Kilitli
Konum: hayatın savurdugu yerden

HAMSILI PILAV

Mesaj gönderen murtaa_28 » 01 Ağu 2006, 16:26

Gereçler:
1 KG HAMSI (AYIKLANMIS)
500 GR PIRINÇ
2 ORTA BOY SO?AN
KUŞ ÜZÜMÜ
DOLMALIK FISTIK MAYDONOZ
KIRMIZI PUL BIBER
KARABIBER
1 ÇAY BARDA?I SIVI YA?
50 GR TEREYA?
1 SU BARDA?I SU
Yapılışı:
SERVIS TEPSISINI ÖNCE YA?LAYALIM.SONRA AYIKLANMIŞ HAMSILERI TEPSININ ORTASINDAN BASLAYARAK KENARLARDA DAHIL OLMAK ÜZERE GÜNEŞ BIÇIMINDE DIZELIM.YALNIZ HAMSININ SIRTI TEPSIYE GELECEK.TAMAMLANDIKTAN SONRA SO?ANI INCE INCE DO?RUYORUZ VE HAFIF PEMBELEŞINCEYE KADAR KAVURUYORUZ.YIKANMIŞ PIRINCI,BAHARAT,ÜZÜM,FISTIK,BIR MIKTAR HAMSI VE SUYU ILAVE EDEREK HAFIF ATEŞTE PIŞIRIYORUZ.PIŞEN PILAVI TEPSIYE DIZILEN HAMSININ ORTASINA YAYIYORUZ VE PILAVIN ÜSTÜNÜDE KALAN HAMSILER ILE KAPATIYORUZ.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180-200 DERECELI FIRINDA HAMSILER PEMBELEŞINCEYE KADAR KIZARTIYORUZ.

AFIYET OLSUN.
Servis Önerileri:
HAMSILE (bıdıbıdı da yasak kelime) ARALIKLARLA DIZILIRSE DAHA HOŞ BIR GÖRÜNTÜ OLUR ÇÜNKÜ PIŞEN HAMSILER UFALIYOR VE BIRBIRINDEN AYRILIYOR.


ENGÜZELRANA
Elindeki Nakit: Kilitli

Mesaj gönderen ENGÜZELRANA » 01 Ağu 2006, 16:28

herhaldi karadenizliyiz ama çok güzel şeyler yazmışsın sen de yapıyor musun? bir de hamsili baklava diyorlar onu biliyor musun? elin değmişken onuda yazar mısın?..... :D :) :D :) :o :lol: :wink:
murtaa_28
KARA LISTE
KARA LISTE
Mesajlar: 207
Kayıt: 18 Tem 2006, 23:54
Elindeki Nakit: Kilitli
Konum: hayatın savurdugu yerden

Mesaj gönderen murtaa_28 » 01 Ağu 2006, 16:29

tabıkı de yazrım sen ıste yeterkıde benım forummum nasıl olmus onu soyle once
ENGÜZELRANA
Elindeki Nakit: Kilitli

Mesaj gönderen ENGÜZELRANA » 01 Ağu 2006, 17:25

güzel olmuş ben öylesine demiştim yoksa öyle bir tatlı var mı :!: :!: :!: :!: :P
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8610
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
Elindeki Nakit: Kilitli
İletişim:

Mesaj gönderen BIDIBIDI » 02 Ağu 2006, 00:00

Çok güzel olmuş, gerçekten ellerine sağlık kardeşim, biz 3 günde 20 mesaj dedik fakat, sen daha 12 saatte fazlasını atmışsın..

Ellerine emeğine sağlık..
murtaa_28
KARA LISTE
KARA LISTE
Mesajlar: 207
Kayıt: 18 Tem 2006, 23:54
Elindeki Nakit: Kilitli
Konum: hayatın savurdugu yerden

Mesaj gönderen murtaa_28 » 02 Ağu 2006, 00:57

saolasın ben bunun ıcın gece uyumadım bıseyler yapmak ıcın
Cevapla

“GiRESUN YEMEKLERi” sayfasına dön