Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Laz Böreği

Giresuna özgü, yöresel yemekler.
Cevapla
murtaa_28
KARA LISTE
KARA LISTE
Mesajlar: 207
Kayıt: 18 Tem 2006, 23:54
Konum: hayatın savurdugu yerden

Laz Böreği

Mesaj gönderen murtaa_28 »

Gereçler:
- 2kg süt
- 6 yumurta
- Tuz - Yağ
- 2 kaşık yoğurt
- 1 su bardağı un
Yapılışı:
Süt, un ve yumurtanın tamamı tuz ve yağ ile karıştırılıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.

Diğer taraftan baklavalık ince yufka açılıp üç tane yufka aralarına yag sürülüp tepsiye serilir. Muhallebinin tamamı üzerine dökülür ve karabiber serpilir. Üzerine de 4,5 adet yufka serilir. Fırına verilir ve pişirilir.
Cevapla

“GiRESUN YEMEKLERi” sayfasına dön