Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

mutlaka gelin yiyin

Giresuna özgü, yöresel yemekler.
Cevapla
murtaa_28
KARA LISTE
KARA LISTE
Mesajlar: 207
Kayıt: 18 Tem 2006, 23:54
Konum: hayatın savurdugu yerden

mutlaka gelin yiyin

Mesaj gönderen murtaa_28 »

Görele’de, pide ve “sade” dondurma
Giresun’da Tibor’da, fasulye diblesi ve turşu kavurma
Giresun’da Çerkez’de, güveçte çalar balığı
2. Hiç değilse, adlarını bilmekte yarar var!..
Karadeniz yemekleri birbirinden ilginç ve lezzetli… Hepsinin tarifini bir seferde yazmak olanaksız ama birer kısa tanım vererek, ağzınızın suyunu akıtmak çok kolay!..

Dible - Başta yeşil fasulye ve kara lahana olmak üzere, birçok sebzeyle yapılan bir pirinç yemeği.
Fasulye tavası - Kaynar suya batırılıp çıkarılmış fasulyelerin, mısır ununa bulanıp çevirme tavasında, az tereyağıyla kızartılması.
Hamsili pilav - “Hamsi böreği” de denilen ünlü Karadeniz yemeği. Kılçıkları ayıklanmış ve mısır ununa bulanıp tavaya dizilmiş hamsi katlarının arasında iç pilav...
Hoşmak - Haşlanmış kuru fasulyenin tereyağı ve mısır unu ile ezilerek püre haline getirildiği ve sıcak veya soğuk olarak yenilebilen bir yemek.
Isırgan yemeği - Marifet ellerinize batırmadan otu toplayabilmekte. Sonra sıra, sarımsak ve süte geliyor…
Katmer - Ister tatlı, ister tuzlu yenmek üzere hazır bekleyen ev yapımı yufka.
Kaygana - Çeşitli otlar veya hamsi ile yapılan bir tür omlet.
Kazkaldıran - Tereyağı, yöre peyniri ve un ile yapılan bir yemek.
Kuymak - Genellikle sade mısır ununun, bazen bazı sebzeler katarak, tereyağında kavrulması ile yapılan bir yemek.
Laz böreği - Tepsi böreği gibi pişirildikten sonra üzerine şerbet dökülen fındıklı tatlı.
Mıhlama - Tereyağında eritilmiş kaşa peyniri ile yapılan bir yemek.
Sakarca kızartması - Yöreye özgü soğan cinsi bir tür bitkinin yumurta ile karıştırılıp tavada kızartılması.
Samaksa - Üzüm ve sütle hazırlanan bir tatlı.
Sütlü kabak - Kara kabak ve sütle hazırlanan bir tür puding.
Taflan kavurması - Taflan tuzlusunun çekirdeklerini ve fazla tuzunu çıkartıp halka şeklinde doğranmış soğanla, tereyağında kavrulması. Taflan yerine kiraz ile de olabilir.
Yağlaş - Kavrulmuş mısır unu üzerine kızdırılmış yağ dökerek yapılan bir yemek.
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8611
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
İletişim:

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

ellerine emeğine sağlık.. güzel olmuş bea.. valla bi uğramak gerek sizin oaralara.
murtaa_28
KARA LISTE
KARA LISTE
Mesajlar: 207
Kayıt: 18 Tem 2006, 23:54
Konum: hayatın savurdugu yerden

Mesaj gönderen murtaa_28 »

ugramana gerek yok sen istan bula gel ben sana hepsınden yedırırım pıdeyı nereden bulcan dersen onunda cagresı var dayımın gorrepıde dukkenı var sen gel yeterkı
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8611
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
İletişim:

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

akşama ordayım bak :mrgreen:

yav valla bi pide istedi canım..

sağolasın gönlü güzel, yüreği güzel dostum..

gelirsem uğrarım.
Cevapla

“GiRESUN YEMEKLERi” sayfasına dön