Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com

[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler

KAYDOL

Zihnimizdeki Olumsuz Tartışma

En güzel, en romatik , en içten gerçek, inanılmaz, ders alınabilecek tarzdaki hayat hikayeleri...
jasmine

Zihnimizdeki Olumsuz Tartışma

Mesaj gönderen jasmine »

:::::::::Zihnimizdeki Olumsuz Tartışma::::::::::::::::

.....Bir adam gece yarısı şehrin dışında otomobili ile giderken birden lastiği patladı. Adam, güç bela otomobili kontrol altına alıp durdurdu. Bagajı açıp baktığında otomobilin lastiğini değiştirmek için krikosu yoktu. Kendi kendine " Birinden isterim " diye düşündü.

....Uzakta bir ışık gördü. " Şansım varmış ki çifçi uyumamış. Kapıyı vurur başıma geleni anlatırım. 'Bana ödünç bir kriko verirmisiniz? ' diye sorarım. O da ' Hay hay arkadaş, al işini gör fakat işin bitince geri getir' der" diye düşündü.

....Adam, çifçinin evine doğru yürümeye başlamıştı ki evin ışıkları söndü. Bu işe canı sıkılan adam kendi kendine söylendi: "Şimdi adam yattı, rahatsız ettiğim için kızacak ve belki alet için para isteyecek. Ben de 'Bu komşuluğa yakışmaz ama size bir dolar veririm' diyeceğim. O'Hem gece yarısı beni yataktan kaldıracak, hem bir dolar vereceksin ha? Ya beş dolar verirsin ya da gider başka yerde ararsın' diyecek."

...Adam kendi kendine iyiden iyiye kızmıştı. Bahçe kapısına geldiğinde söylenmeye devam ediyodu:

..."Beş dolar ha? Sana bir dolar vereceğim, daha fazla veremem. Kör şeytan! Şu aksilik olmasaydı kriko gerekmeyecekti. Zararı yok, şimdi istediğin parayı vereceğim. Ama bunun düpedüz bir dolandırıcılık olduğunu unutma!"

...Bu düşüncelerle evin kapısına varmıştı. Kapıyı hızlı hızlı vurdu. Çiftçi kapının üzerindeki pencereden başını uzatarak aşağı seslendi:

......." Kim o ? Ne istiyosun? "
Adam durdu ve kapıya bir yumruk daha indirdikten sonrabağırdı:

........" Senin de, krikonun da canı cehenneme! Malın sende kalsın! "

............................*********************........................................

(...Inanın bu hikayi okurken gülsem mi üzülsem mi diye düşündüm.okadar üzücü bir düşünce yapısı ki, insanın hayati kararlarını bile etkileyecek bir düşünce yapısı bu. Kendi kendine verilmiş bir içsel hüküm,bir yargı,bir tartışma ve yine bir çözüm, olumlu da olabilir olumsuz da. Bu konu üzerinden gidersem; eskilerin bir sözü vardır "ISTEYENIN BIR YÜZÜ VERMEYENIN IKI YÜZÜ KARA" diye. Hakkaten çok doğru bir söz. Düşünerek, samimiyetimiz ve içtenliğimiz bu tür durumlarda bize çok yardımcı olabilecek unsurlar..
Gurur her yerde kullanılmamalı sevgili arkadaşlar ve inanın bir dozajı olmalı... Nacizane fikrimce. )
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
İletişim:

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

:shock: bu yazıyı çok enteresan buldum. gerçekten gülsek mi , ağlasak mı, üzülsek mi, sevinsek mi... :roll:

ama pek gurur ile alakalı değilmiş gibi geldi, daha çok, önyargının zararlı diyebilirim.

ellerinize sağlık.
jasmine

Mesaj gönderen jasmine »

Hikayedeki adamın içten içe yaptığı bir fiyat pazarlığı vardı.

Çifçiye gurur yapıp 5 doları vermemek için, içinde tartışmaya sunup karar vermiş olduğunu hissettim ben.
Gurur kavramını ordan benzeştirerek çıkardım.

Ama bu da benim hissettiğim tabi.size de farklı şeyler hissettirmiş olabilir.Haklısınız.
Kendi yorumumu katmıştım.(nacizane fikrimce...)
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
İletişim:

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

estağfurullah efendim, bende nacizane fikrim belirttim..

“Okunası Hikayeler” sayfasına dön