Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com

[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler

KAYDOL

[CEVAPLANDI] katil kim??

Cevabını Bulamadığınız Sorular, Zeka Soruları, Bilmeceler, Bulmacalar... Kısacası aklınıza takılan her şey burada cevap buluyor.
Kullanıcı avatarı
betül_42
Ilk Üye
Ilk Üye

[CEVAPLANDI] katil kim??

Mesaj gönderen betül_42 »

Katil kim???
Otopark mafyasından bir kişi öldürülmüştür. Polis içlerinden birinin katil olduğu 3 zanlı tutuklamıştır. Bunlardan birincisi muhabbet tellalı, ikincisi uyuşturucu satıcısı ve üçüncüsü de bar sahibidir.
Olay anında orada bulunan ve katili tanıyan Kenan Bey, Alev Hanım, Oruç bey ve Aytekin Bey polis tarafından sorgulanacaktır.
Fakat polis, tanıklardan bazılarının katile sempati duymaları nedeniyle, kanunlara karşı gelme pahasına yalan söyleyeceklerinden ve suçsuz birinin başını yakacaklarından kuşkulanmaktadır.
Polisin aldığı ifadeler tutanaklarda şu şekildedir.
Kenan Bey: Muhabbet tellalı pis herifi öldürdü.
Alev Hanım:Katil uyuşturucu satıcısıdır.
Oruç Bey:Hayır, hayır... Hem Kenan Bey, Hem de Alev Hanım yalan söylüyor olamazlar.
Aytekin Bey:Bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum... Bana kalırsa ya Alev Hanım yalan söylüyor ya da Kenan Bey doğruyu...
Hatice Hanım:Nedendir bilmem ama, Aytekin Beyle Oruç Bey aralarında sözleşmiş gibiler. Ya ikisi de gerçeği söylüyorlar, ya da her ikisinin de söylediği yalan, ya da ben yalan söylüyorum.
Tanıklarda biri ya yanlış ifade verdi, ya da tamamen doğruyu söyledi. Söyledikleri, o tanığın tüm ifadelerinin tamamı için geçerli olduğuna göre katil sizce kim?

3 cevap hakkı olduğu için lütfen sallamayalım çözümle birlikte yazalım..
Resim ResimResim
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
İletişim:

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

uğraştırdı baya.. kendimide o kadar kaptırdım ki,

hatice hanımda nerden çıktı diye hiç düşünmedim başta..
Olay anında orada bulunan ve katili tanıyan Kenan Bey, Alev Hanım, Oruç bey ve Aytekin Bey polis tarafından sorgulanacaktır
katil "Muhabbet tellalı" bence.
KENAN BEY doğru söylüyor.

Oruç Bey,Hem Kenan Bey, Hem de Alev Hanım yalan söylüyor olamaz diyerek, birinden birininin doğru söylediğini kasdediyor..

Aytekin Bey:ya Alev Hanım yalan söylüyor ya da Kenan Bey doğruyu..

diyerek kenan beyin doğruluğunu vurguladı..

hatice hanım nerden çıktı anlamadım.

bu arada bar sahibi nasıl oldu kurtuldu..?

ondan da şüphelenmiyor değilim...

ama adam o barcı, işimize yarar değil mi?

suçlu "muhabbet tellalı"
Kullanıcı avatarı
betül_42
Ilk Üye
Ilk Üye

tebrik ederim doğru cevap...
demekki bu soruda zor değilmiş...
İlk olarak saptamamız gereken, Hatice Hanımın yalan söylemediği. Çünkü yalan söylemiş olsaydı ifadesi doğru olurdu.
Yani doğruyu söylüyordu ve Oruç Beyle Aytekin Beyin ya her ikisi birden yalan söylüyorlardı. yada tam tersine gerçeği.
Oruç Beyin yalan söylediğini varsayarsak, Kenan Beyle Alev Hanım yalan söylüyorlar demektir.
Bu da Aytekin Beyin "ya Alev Hanım yalan söylüyor, ya da Kenan Bey doğruyu" ifadesini doğruluyor.
Öyleyse Oruç Beyin İfadesi yanlış, Aytekin Beyin ifadesi ise doğru olmalıydı. Oysa bunu böyle olmadığını başta görmüştük. Demek ki Oruç Beyin ifadesi doğruydu ve Kenan Bey veya Alev Hanımdan birinin ifadesinde gerçek katil belirtilmişti.
Kenan Beyin yalan söylediğini varsayarsak, Alev Hanım doğru söylüyor demektir. Oysa bu da Aytekin Beyin ifadesi ile çelişiyor. Çünkü Aytekin Bey "ya Alev Hanım yalan söylüyor, ya da Kenan Bey gerçeği" demişti.
Sonuç olarak, Aytekin Beyin ifadesi de Oruç Beyin ifadesi gibi doğru olduğundan, Alev Hanım yalan söyleyen kişiydi. Kenan Bey de doğruyu söylüyordu. Ve Katil muhabbet tellalıydı.
Resim ResimResim
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
İletişim:

betül_42 yazdı:tebrik ederim doğru cevap...
demekki bu soruda zor değilmiş...
yani ben bile çözebiliyosam, bu soru kolay..

sağol hanım kızım sağol... :(
Kullanıcı avatarı
betül_42
Ilk Üye
Ilk Üye

estağfurullah öyle birşey demek istememiştim yanlış anlaşılmasın...
Resim ResimResim
Kullanıcı avatarı
sTRaLiS
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sTRaLiS »

hem soru ıcın hemde cvp ıcın tebrıkler...bı ıtırafta bulunuym ben soruyu okudum ve kendımı hıc zorlamak ıstemedım gercekten kafa patlatılcak bı soru onun ıcın bıdıbıdı tebrıkler...
Resim Resimler Konusmaz Derler YALAN..O Gozler neler Anlatıyor Anlayana..Anlamak isteyene..
Resim

Vazgeçersen Kaybedersin
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
İletişim:

üstad sağol... hakkatten öyle.. birbirine giriyo..

hele hatice hanım çıkmış ortadan.. epey bi karıştırdım..

“Cevap Arıyorum” sayfasına dön