Bidibidi Yenileniyor !
23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com
[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü
[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler
KAYDOL
23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com
[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü
[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler
KAYDOL
[cevaplandı]burdaki hata nerede????
[cevaplandı]burdaki hata nerede????
bu olayda yanlış olan birşey var ama ne bilin bakalım dikkatli okuyun ki hikayedeki yanlışı bulun..
soğuk bir sonbahar günü yaşlı bir adam ve eşi parkta ki bir bankta otururlar ve ikiside geçmişe dalıp dalıp kayboluyorlardı rüzyar bazen hızlı bazen yavaş esiyordu etrafta koşuşan çocukların sesleri ihtiyarın kulaklarını incitircesine çarpıyordu ihtiyar bu seslerin arasında uykuya dalmış ruyasında askerlik anıları canlanıyordu esir olmuş düşman kampına doğru götürülüyordu suçu belli cezası hazırdı guatinle kafası kesilecek ti nihayet kafasını guatine koyduklarında o sırada yanında bulunan yaşlı karısının omzuna kafasını dayamıştı ihtiyar ninede elinde ki yelpaze sallıyordu bu arda adam rüyada kafasını guatine bağlanmış bıçak üstten bırakılmıştı tam kafası kapma noktasına gelmişti ki o sıra ihtiyar kadın elinde ki yelpaze fırlayarak adamın boynuna değmişti birden uyanan adam rüyanın tesiri ile yelpazayi guatinin bıçağı sanarak ani bir irkilme ile aşırı heyecandan dolayı kalp krizi geçirerek ölüyor....
1. ilk okumada bilen insan okuduğunu iyi anlayan insan demektir
2. ikinci seferde okuyupta anlayan kendini geliştirmeli
3. üç ve sonrada anlayanlar ise kitap okumalılar
soğuk bir sonbahar günü yaşlı bir adam ve eşi parkta ki bir bankta otururlar ve ikiside geçmişe dalıp dalıp kayboluyorlardı rüzyar bazen hızlı bazen yavaş esiyordu etrafta koşuşan çocukların sesleri ihtiyarın kulaklarını incitircesine çarpıyordu ihtiyar bu seslerin arasında uykuya dalmış ruyasında askerlik anıları canlanıyordu esir olmuş düşman kampına doğru götürülüyordu suçu belli cezası hazırdı guatinle kafası kesilecek ti nihayet kafasını guatine koyduklarında o sırada yanında bulunan yaşlı karısının omzuna kafasını dayamıştı ihtiyar ninede elinde ki yelpaze sallıyordu bu arda adam rüyada kafasını guatine bağlanmış bıçak üstten bırakılmıştı tam kafası kapma noktasına gelmişti ki o sıra ihtiyar kadın elinde ki yelpaze fırlayarak adamın boynuna değmişti birden uyanan adam rüyanın tesiri ile yelpazayi guatinin bıçağı sanarak ani bir irkilme ile aşırı heyecandan dolayı kalp krizi geçirerek ölüyor....
1. ilk okumada bilen insan okuduğunu iyi anlayan insan demektir
2. ikinci seferde okuyupta anlayan kendini geliştirmeli
3. üç ve sonrada anlayanlar ise kitap okumalılar
En son betül_42 tarafından 27 Tem 2008, 03:07 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
ya böyle yazı mı olur.bazı ekler eksik.noktalama yok.zamanlar yanlış kullanılıyor.(mesela;bankta otururlar ve ikiside geçmişe dalıp dalıp kayboluyorlardı). kelimeler yanlış yazılmış(mesela giotin kelimesi yanlış).yani bir hikaye böyle yazıldı ise hatanın bununla bir alakası vardır dimi.eğer bir alakası yoksa bari düzgün, türkçe kurallarına uygun yazsaydında hatayı bulabilseydik.yada en azından türkçemizi güzel kullanmış olurduk dimi.
ya tabiki haklısın ama yazıyı bende başka biryerden aldım aynı hataları bende gördüm ve kesinlikle Türkçe'mizin doğru kullanılmasından yanayım ama yazının orjinalini bozmamak için ve anlamda bir hata olur belki diye düzeltmedim...
hikayedeki mantıksızlık Türkçe kurallarıyla alakalı değil imla ve kelime yanlışları değil..ve bu hataları görmedende doğru cevabı çok kolay bulabilirsin...
hikayedeki mantıksızlık Türkçe kurallarıyla alakalı değil imla ve kelime yanlışları değil..ve bu hataları görmedende doğru cevabı çok kolay bulabilirsin...
yanlış cok arkadasların dedigi gibi ama orda bi kelime yanlısı dikatimi cekti bu alabilir diye düsünüyorum RÜZ?AR yerine RÜZYAR yazılmıs bu galiba
[align=center][img]https://galeri.bidibidi.com/albumler/galerim/11429/nisaned6.gif[/img]
[font=Arial][color=#0000BF]Olmadı sevdiğim olmadı
Bu son gidişin olmadı
Aklımdan geçmezdi böyle olacağı
Arkandan göz yaşı dökeceğimi bilmezdim
Oysa seni unutmaya yeminler ettmiştim
Hesaplarımın tutmayacağını bilemedim
Olmadı sevdiğim olmadı
Seni unutamadım
Silemedim hayatımdan seni
Kalbimden söküp atamadım hayalini
Olmadı sevdiğim olmadı
Bu [size=150]asi yürek[/size] unutamadı seni [/color][/font]
[font=Arial][color=#FF4040][u]karanlıkta yolunu kaybeden yolcuyum yada 3 yanlışın götürdüğü bi doğruyumm[/u][/color][/font][/align]
[font=Arial][color=#0000BF]Olmadı sevdiğim olmadı
Bu son gidişin olmadı
Aklımdan geçmezdi böyle olacağı
Arkandan göz yaşı dökeceğimi bilmezdim
Oysa seni unutmaya yeminler ettmiştim
Hesaplarımın tutmayacağını bilemedim
Olmadı sevdiğim olmadı
Seni unutamadım
Silemedim hayatımdan seni
Kalbimden söküp atamadım hayalini
Olmadı sevdiğim olmadı
Bu [size=150]asi yürek[/size] unutamadı seni [/color][/font]
[font=Arial][color=#FF4040][u]karanlıkta yolunu kaybeden yolcuyum yada 3 yanlışın götürdüğü bi doğruyumm[/u][/color][/font][/align]