Bunları Da Okuyabilirsiniz ;
En Yeni Bilgiler
* Tom Cruise Kimdir?
* Katil Kim?(Psikoloji Testi)
* Cam Tavan Sendromu
* dünyanın ilk ve tek yüzen otoparkı..
* Zihin Süreçleri Bilim (Psikoloji) 6
* Zihin süreçleri Bilimi (Psikoloji) 5
* Zihin süreçleri Bilimi (Psikoloji) 4
* Zihin Süreçleri Bilimi (Psikoloji) 3
* Zihin Süreçleri Bilimi (Psikoloji) 2
* psikoloji ( zihin süreçleri bilimi )
En Çok Okunanlar
* Osmanlıda İlk Nüfus Sayımı II. Mahmut Zamanında Yapılmıştır
* Bazı Ülkeler Hakkında Kısa Bilgiler...
* Neden ANKARA Başkent Olmuş....
* Türk Tiyatrosu Hakkında Bilgiler
* Dogum Gününüzün Gizemini Ögrenmek İstermısınız?
* Güller ve Anlamları
* Ülkelerin Başkentleri
* Tarihte Türk Adıyla Kurulan ilk Devlet Göktürkler
* Neden 24 Kasım Öğretmenler Günü İlan Edildi
* Sündüs Yaylası;ndaki PKK Katliamı
Her Şeyin İLKİ Vardır
* dünyanın ilk ve tek yüzen otoparkı..
* İlk Türk Köy Romanı, Karabibik
* İlk Kadın Bakanımız
* Türk Tarihinin İlk Yazılı Anayasası
* Türk Basınındaki İlk Şantajcımız (Malumatçı Baba Tahir)
* Edebiyatımızın İlk Yerli Oyunu
* Türkiye'nin ilk Kadın Başbakanı Tansu Çiller
* Osmanlının İlk Bütçesini Tarhuncu Ahmet Paşa Düzenledi
* ilk Amiral Çaka Bey ve İlk Türk Deniz Savaşı
* türk edebiyatındaki ilkler
Bilgi Bankamıza Anlık Ulaşın ;
|
Çatı-Şeklindeki-Ellerin-Manası-Ben-Her-Şeyi-Bilirim / Paylaşım : BIDIBIDI
Bu Bilgiyi YAZDIR!!!
Bu büyüleyici hareket konusundaki gözlem ve araştırmalarım genellikle üst/ast etkileşimi içerisinde kullanıldığını ve kendine güven veya 'ben her şeyi bilirim' tavrını gösteren bağımsız bir hareket olduğunu göstermiştir. Yöneticiler genellikle astlarına talimat veya tavsiyelerde bulunurken bu hareketi kullanırlar ve hareket özellikle muhasebeciler, avukatlar, yöneticiler ve benzeri mesleklere mensup kişilerde yaygındır.

Hareketin iki biçimi vardır: birincisi hareketi yapanın fikir veya düşüncelerini belirttiği ve konuşmayı yapan olduğu durumlarda kullanılan yüksek çatı (bidibidi soldaki). Alçak çatı (bidibidi sağdaki) hareketi ise normalde hareketi yapanın dinleyici olduğu durumlarda kullanılır. Nierenberg ve Calero kadınların alçak çatı hareketini yüksek çatı hareketinden daha sık kullandıklarına dikkat çekmişlerdir. Yüksek çatı hareketi geriye atılmış baş .hareketiyle birlikte yapıldığında genellikle ukalalık veya kibir ifade eder.
Çatı hareketi olumlu bir işaret olsa bile hem olumlu hem de olumsuz durumlarda kullanılabildiğinden yanlış yorumlanabilir. Örneğin, potansiyel bir alıcıya ürününü tanıtan bir pazarlamacı konuşma sırasında alıcının birkaç olumlu hareketini gözlemlemiş olabilir. Bunlar arasında açık avuçlar, öne eğilme, başın yukarıda tutulması gibi hareketler sayılabilir. Satış sunuşunun sonuna doğru müşterinin çatı hareketlerinden birini yaptığını varsayalım.
Çatı hareketini, pazarlamacı alıcıya sorunun çözümünü gösterdiği sırada yapılan bir dizi başka olumlu hareket izliyorsa satıcıya sunuşu bitirerek sipariş verilip verilmeyeceğini sorması ve satışı yapmayı umması iletiliyordun Öte yandan çatı hareketini kol kavuşturma, bacak bacak üzerine atma, bakışlarını kaçırma ve çeşitli eli yüze götürme hareketleri gibi olumsuz hareketler izliyor ve alıcı çatı hareketini satış sunuşunun sonuna doğru yapıyorsa alıcı malı almayacağından veya pazarlamacıdan kurtulacağından emin olabilir. Her iki durumda da çatı hareketi kendine güven anlamına gelse de birinin pazarlamacı için olumlu sonuçlan diğerininse olumsuz sonuçları vardır. Sonucun belirlenmesinde önemli olan çatı hareketinden önce gelen hareketlerdir.
(Eğer Bu Bilginin Eksik Kaldığını Düşünüyorsanız Mesajın Orjinali İçin Tıklayınız... )
[Bu Konuya Yorum Yapın] [Paylaşımcıya Teşekkür Edin] Bu Bilgiyi Yazdırın!!!
|
Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar Bidi Bidi.Com Ücretsiz Hizmetidir. Sitenize Eklemek İçin TIKLAYINIZ.
|